Poznaj piękną, bezwzględną i naznaczoną wielkością zabójczynię i zobacz, jak rodzi się legenda.
Celaena Sardothien to najgroźniejsza zabójczyni Adarlanu. Jako członkini Gildii Zabójców przysięgła wierność swemu panu, Arobynnowi Hamelowi, ale Celaena nie słucha nikogo i ufa jedynie swojemu przyjacielowi i także płatnemu zabójcy, Samowi. W tych trzymających w napięciu opowieściach, będących wstępem do bestsellerowej serii Szklany tron, Celaena wyrusza na pięć niebezpiecznych misji. Na odległych wyspach i wrogich pustyniach zabójczyni staje po stronie uciśnionych, których mści z całą bezwzględnością. Działa jednak wbrew rozkazom Arobynna i może ponieść niewyobrażalną karę za taką zdradę.
Tom zawiera wydaną po raz pierwszy po polsku opowieść "Zabójczyni i uzdrowicielka".
Wydawnictwo: Uroboros
Data wydania: 2024-05-15
Tytuł oryginału: Assassin and the pirate lord
Mroczna przeszłość Cealeny jest rzeczą, którą w serii "Szklany tron" możnaby pominąć. Fajnie było poznać szczegóły jej znajomości z Samem, albo dopełnić obraz Arobynna, ale to nie to. Cealena - zabójczyni mniej mi odpowiada niż Aelin - królowa.
Świetna książka. Jestem zakochana w Cealenie z czasów gdy jeszcze nie trafiłą do kopalni w Endovier. Całość przeczytałam w dwa dni i pewnie jeszcze nie raz wrócę do tej książki.
Siedemnastoletnia Celaena jest wyszkolonym zabójcą, jednym z najlepszych, ale popełniła fatalny błąd. Została złapana i skazana na dożywotnią niewolniczą...
Bryce Quinlan i Hunt Athalar próbują wrócić do normalności. Bohaterowie, którzy uratowali Księżycowe Miasto, są zmęczeni. Po dramatycznych wydarzeniach...
Przeczytane:2017-02-06,