Był kandydatem na prezydenta. Później został premierem. Stanął na czele Rady Europejskiej. Teraz Donald Tusk w swoim dzienniku pt. Szczerze przedstawi swoją codzienność.
W swojej publikacji znany polski polityk opowie, jak wygląda życie przewodniczącego głównego reprezentanta Unii Europejskiej. Wraz z Donaldem Tuskiem prześledzimy także niedawne trudne chwile, z którymi zmagała się Europa: ataki terrorystyczne, zamach na prezydenta Gdańska, problemy z akomodacją imigrantów czy negocjacje w sprawie wyjścia Wielkiej Brytanii z UE.
Donald Tusk szczerze rozprawi się też ze znanymi z telewizorów międzynarodowymi politykami: Angelą Merkel, Donaldem Trumpem czy Borisem Johnsonem.
To też opowieść o Europie i zwykłych ludziach, którzy ją zamieszkują.
Wydawnictwo: Agora
Data wydania: 2019-12-12
Kategoria: Biografie, wspomnienia, listy
Cokolwiek można powiedzieć o Donaldzie Tusku to jedno trzeba mu przyznać - Jest to najbardziej wpływowy polski polityk na świecie. Nie każdy w końcu sprawował tak ważną funkcję w Europie jak były premier i niekażdy, byłby w stanie taką funkcję objąć. Ta książka będącą zapiskiem niemal każdego dnia w 5-letniej karierze przewodniczącego Rady EU, to tezę tworzy i podtrzymuje, gdyż nie wiele osób stać na to by móc zaciekawić swoim dniem powszednim nawet najwybredniejszego czytelnika.
Bardzo ciekawy dziennik wielkiego polityka. Przedstawia świat polityki od nieznanej nam strony. Utożsamiamy się z autorem i widzimy, że tam w naszym telewizorze, też są ludzie ze swoimi słabościami i problemami dnia codziennego. Nie brakuje w książce humoru oraz drobnych złośliwości pod adresem znanych nam polityków, ale do tego autor już dawno nas przyzwyczaił. Warto przeczytać.
Przeczytane:2020-01-05,
Biorac pod uwage tytul ,to PR-owe "wypociny" bardziej pasuja do kategorii:humor/rozrywka.