Świętujemy Wielkanoc

Prezentowany poradnik krok po kroku prowadzi przez okres Wielkiego Postu, tłumaczy jego znaczenie i daje wskazówki, w jaki sposób najefektywniej wykorzystać czas przygotowania się do Świąt Wielkanocnych. Część poświęcona przeżyciu misterium męki i zmartwychwstania Pańskiego objaśnia, jak po katolicku przeżyć te najważniejsze święta wyrażające istotę naszej wiary. Z tą książką Wielkanoc stanie się pięknym i prawdziwie religijnym przeżyciem, a przy tym zachowa uświęcony tradycją charakter.

W przewodniku znajdziesz: o omówienie przygotowań wielkopostnych z zachowaniem tradycji i posług religijnych;

o wyjaśnienie i opis wydarzeń Wielkiego Tygodnia od Niedzieli Palmowej, przez Triduum Paschalne, aż po Niedzielę Zmartwychwstania Pańskiego;

o opis praktyk, zwyczajów i tradycji wielkanocnych wraz z wyjaśnieniem znaczenia poszczególnych symboli;

o szczegółowe objaśnienie oraz tekst domowego błogosławieństwa pokarmów dla osób niemogących uczestniczyć w tym wydarzeniu w kościele;

o omówienie obrzędów śniadania wielkanocnego;

o Ewangelię do odczytania podczas śniadania wielkanocnego;

o pieśni wielkanocne.

Kup książkę Świętujemy Wielkanoc

Świętujemy Wigilię i Boże Narodzenie
ks. Leszek Smoliński0
Okładka ksiązki - Świętujemy Wigilię i Boże Narodzenie

Wigilia Bożego Narodzenia to jedyny i niepowtarzalny dzień w całym roku. Podniosła atmosfera w oczekiwaniu na narodzenie Dzieciątka Jezus tworzy w rodzinie...

Modlitewnik czcicieli św Michała
ks. Leszek Smoliński0
Okładka ksiązki - Modlitewnik czcicieli św Michała

W tradycji chrześcijańskiej Michał to pierwszy i najważniejszy spośród aniołów, obdarzony przez Boga szczególnym zaufaniem. Hebrajskie imię Mika'el znaczy...