Świętujemy Wielkanoc

Prezentowany poradnik krok po kroku prowadzi przez okres Wielkiego Postu, tłumaczy jego znaczenie i daje wskazówki, w jaki sposób najefektywniej wykorzystać czas przygotowania się do Świąt Wielkanocnych. Część poświęcona przeżyciu misterium męki i zmartwychwstania Pańskiego objaśnia, jak po katolicku przeżyć te najważniejsze święta wyrażające istotę naszej wiary. Z tą książką Wielkanoc stanie się pięknym i prawdziwie religijnym przeżyciem, a przy tym zachowa uświęcony tradycją charakter.

W przewodniku znajdziesz: o omówienie przygotowań wielkopostnych z zachowaniem tradycji i posług religijnych;

o wyjaśnienie i opis wydarzeń Wielkiego Tygodnia od Niedzieli Palmowej, przez Triduum Paschalne, aż po Niedzielę Zmartwychwstania Pańskiego;

o opis praktyk, zwyczajów i tradycji wielkanocnych wraz z wyjaśnieniem znaczenia poszczególnych symboli;

o szczegółowe objaśnienie oraz tekst domowego błogosławieństwa pokarmów dla osób niemogących uczestniczyć w tym wydarzeniu w kościele;

o omówienie obrzędów śniadania wielkanocnego;

o Ewangelię do odczytania podczas śniadania wielkanocnego;

o pieśni wielkanocne.

Kup książkę Świętujemy Wielkanoc

Elementarz Bożego Miłosierdzia
ks. Leszek Smoliński0
Okładka ksiązki - Elementarz Bożego Miłosierdzia

Ta kolorowa, pięknie ilustrowana książeczka krok po kroku tłumaczy, czym jest Boże miłosierdzie, dzięki któremu ludzie mogą zostać zbawieni. Od tej chwili...

Kiedy odchodzą bliscy
ks. Leszek Smoliński0
Okładka ksiązki - Kiedy odchodzą bliscy

Koniec życia to trudny okres dla odchodzących i dla ich bliskich. Wiąże się ze smutkiem, refleksją nad tajemnicą życia, śmierci i wieczności. Konieczne...