Szesnaście opowiadań najpopularniejszej kanadyjskiej autorki, Lucy Maud Montgomery.
Boże Narodzenie i Nowy Rok to czas świętowanie i zadumy nad przeszłością, czas marzeń i planów na przyszłość. Okazja, by przypomnieć sobie to, co w życiu najważniejsze, a co wydaje się czasem tak dalekie - choć nie w świecie, który ożywa w opowiadaniach L.M.Montgomery.
Zawarte w niniejszym tomie rozdziały z "Ani z Zielonego Wzgórza" i "Ani z Szumiących Topoli" należą do ulubionych opowiadań starszego pokolenia. Dołączyliśmy je, by również młodzi wielbiciele tej autorki mogli je poznać.
Pozostałe nowele, napisane na przełomie wieków, nigdy jeszcze nie były publikowane w formie książkowej.
Wydawnictwo: Galaktyka
Data wydania: 1996-03-01
Kategoria: Opowiadania
Tytuł oryginału: Chistmas with Anne and Other Holiday Stories
Język oryginału: Angielski
Tłumaczenie: Maria Mach, Rozalia Bernsreinowa, Jolanta Mach
"W stronę miłości" to drugi, po "Okruchach światła", zbiór nie znanych dotąd polskiemu czytelnikowi opowiadań L.M.Montgomery. Łączy je wspólny...
Pogodne i pełne zabawnych zdarzeń opowiadania o przygodach mieszkańców Wyspy Księcia Edwarda. Ich uczciwość i pracowitość zawsze bywają nagrodzone...
Przeczytane:2024-03-27, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki 2024, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2024 roku, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu – edycja 2024, Mam,