Święci naszej wolności. Modlitwy za przyczyną polskich świętych

Kult świętych i błogosławionych polega na wchodzeniu w modlitewną relację z nimi, a za ich pośrednictwem w relację z Panem Bogiem. Mamy prawo oczekiwać, że ci, których losy Opatrzność złączyła z polską ziemią, przez co stali się naszymi opiekunami, patronami i przewodnikami w wierze, będą szczególnie o nas pamiętali, wstawiając się za nami w niebie. Prośmy ich, aby opiekowali się naszymi bliskimi, wspierali nasze starania o lepsze życie i o realizację naszego dążenia do bycia świętymi.

W modlitewniku „Święci naszej wolności” znajdziemy wiele modlitw za przyczyną polskich świętych i błogosławionych, a także daty ich wspomnień liturgicznych. Zamieściliśmy ponadto wizerunki postaci, a także modlitwy, w tym litanie za ich przyczyną, pomagające lepiej wyrazić nasze dziękczynienia, prośby oraz intencje.

Odbiorcy:

– ceniący prawdę o świętych obcowaniu

– starający się o intensywną relację z Panem Bogiem

– pragnący ożywić swoje życie wewnętrzne

Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?

Modlitewnik ukazuje czterdziestu trzech polskich świętych i błogosławionych. Ich wizerunki, daty wspomnień liturgicznych, litanie i inne modlitwy do Pana Boga, zanoszone za ich pośrednictwem we wszelkich intencjach.

Publikacja opatrzona jest Imprimatur kieleckiej kurii metropolitalnej.

Informacje dodatkowe o Święci naszej wolności. Modlitwy za przyczyną polskich świętych:

Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2018-12-03
Kategoria: Duchowość, religia

Kup książkę Święci naszej wolności. Modlitwy za przyczyną polskich świętych

Święci naszej wolności. Modlitwy za przyczyną polskich świętych - opinie o książce

Audrey Hepburn. Kochać i być kochaną
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Audrey Hepburn. Kochać i być kochaną

Książka prezentuje niebanalne życie zawodowe i prywatne jednej z największych gwiazd światowego kina. To opowieść o dorastaniu w ciągłym strachu, niespełnionym...

Gdzie jest Wookiee?
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Gdzie jest Wookiee?

Niezwykła książka, której piękne, pełne szczegółów ilustracje wprost zapierają dech. Propozycja dla wszystkich którzy cenią...

Kalendarz adwentowy
Marta Jednachowska; Jolanta Kosowska