Świat jutra. Rozmawiał Domenico Agasso

Papież mówi głośno o tym, o czym sami boimy się nawet pomyśleć

Franciszek nie dzieli ludzi na wierzących i niewierzących. Wyciąga rękę do wszystkich i tłumaczy, że pandemia jest sygnałem alarmowym. ,,Potrzebujemy planu, by znów się podnieść".

Przekonuje, że wiele zależy od nas samych. ,,To nasze wybory i zaniechania, a nie los, pociągnęły nas w dół".

Wierzy w kobiety. ,,W obliczu udręki i zwątpienia, w obliczu nieszczęścia potrafią działać, nie pozwalają się sparaliżować... Kościół wciąż potrzebuje lepszego zrozumienia roli kobiet w swoim wnętrzu... Należy w pełni zaangażować kobiety w procesy decyzyjne".

Nie zapomina o młodych, których prosi, by nie bali się marzyć o rzeczach wielkich. Podnosi na duchu osoby samotne oraz przygnębione wydarzeniami ostatniego czasu.

Naszkicowana przez papieża nowa mapa drogowa daje nadzieję, że świat jutra zależy od nas.

Informacje dodatkowe o Świat jutra. Rozmawiał Domenico Agasso:

Wydawnictwo: WAM
Data wydania: 2021-04-20
Kategoria: Biografie, wspomnienia, listy
ISBN: 9788327719133
Tytuł oryginału: Dio e il mondo che verra

Tagi: Literatura faktu bóg

Kup książkę Świat jutra. Rozmawiał Domenico Agasso

Świat jutra. Rozmawiał Domenico Agasso - opinie o książce

Kwiatki papieża Franciszka
Papież Franciszek0
Okładka ksiązki - Kwiatki papieża Franciszka

Kwiatki papieża Franciszka nawiązują do bardzo popularnego, powstałego w XIII wieku utworu Kwiatki świętego Franciszka. Światowe media każdego dnia...

Prawda jest spotkaniem
Papież Franciszek0
Okładka ksiązki - Prawda jest spotkaniem

Kaplica Domu Świętej Marty, godzina 6.30. Przed drzwiami gromadzi się grupka osób oczekujących na wejście. Mszę świętą odprawi papież. Nie będzie...