Nowoczesny poradnik dla wszystkich dbających o ładną sylwetkę i zdrową dietę: przepisy kulinarne z uwzględnieniem wartości odżywczej (białka, węglowodany, tłuszcze) oraz porady, jak stosować witaminy, składniki mineralne i suplementy diety. W pierwszej części znajdziesz wyczerpujące informacje na temat suplementów wspomagających redukcję tkanki tłuszczowej, aminokwasów, odżywek wysokobiałkowych, odżywek białkowo-węglowodanowych, odżywek węglowodanowych carbo, vitargo, izotoników i hipotoników, kreatyny i intensyfikatorów produkcji tlenków azotu, regeneratorów stawów i kości, tribulusów i ZMA. Drugą część książki stanowią propozycje przepisów kulinarnych na zdrowe i urozmaicone śniadania, obiady, desery i sałatki. Znajdziesz tu przepisy na m.in. pastę tuńczykową, gołąbki z pieczarkami i papryką, naleśniki Papaja, morelowy deser, sałatkę grecką czy selerową surówkę. Przejrzysty układ treści, liczne ilustracje oraz zdjęcia gotowych potraw w ciekawej aranżacji stanowią dodatkowe atuty tego poradnika. Katarzyna Matella - sędzia klasy międzynarodowej w kulturystyce i fitness, wykładowca na kursach dla instruktorów sportu w specjalizacji kulturystyka oraz rekreacji ruchowej w specjalności fitness - ćwiczenia siłowe, instruktor sportu i rekreacji ruchowej w kulturystyce, redaktor i autorka wielu publikacji z zakresu metodyki treningowej i diet oraz serii książek zawierających ćwiczenia dla kobiet na poszczególne partie mięśniowe oraz porady dietetyczne, autorka diet indywidualnych.
Wydawnictwo: Literat
Data wydania: 2011 (data przybliżona)
Kategoria: Inne
ISBN:
Liczba stron: 196
Język oryginału: polski