Suknia ślubna

Jedna rodzina, cztery pokolenia i jedyna taka suknia

Długie rękawy, zabudowany dekolt, rozłożysta spódnica obszyta koronką i perełkami. Do tego tiara i naszyjnik z diamentów. W rodzinie Deveraux ta spektakularna kreacja niczym cenny skarb przechodzi z pokolenia na pokolenie.

Choć kobiety, które stają w niej na ślubnym kobiercu, olśniewają, suknia nie zagwarantuje im szczęścia. Same będą musiały zawalczyć o to, co najcenniejsze.

Obracająca się w wyższych sferach Eleanor pozna słodki smak miłości i gorycz utraty. Jej córkę Camille zwiedzie głos własnego niepokornego serca. Kolejna z rodu, Ruby Moon, obdarzona wyjątkowym imieniem i urodą, zdoła przywrócić rodzinie dawną świetność.

Lecz czy to wystarczy, by zaznała szczęścia?

I jaka przyszłość czeka jej córkę Kendall, nazywaną złotym dzieckiem?

Ich życie naznaczą burzliwe wydarzenia historii i namiętności mężczyzn. A jednak połączone więzami krwi, mimo przeciwności, kobiety zdołają utrzymać rodzinę razem. Olśniewająca kreacja stanie się dla nich symbolem tego, co trwałe, cenne i co warto nieść w nowe czasy.

Oszałamiająca saga rodzinna. Opowieść o szacunku dla przeszłości, radowaniu się teraźniejszością i nadziei na lepszą przyszłość.

Informacje dodatkowe o Suknia ślubna:

Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2021-05-05
Tłumaczenie: Adriana Celińska

Tagi: Literatura obyczajowo-rodzinna bóg

Kup książkę Suknia ślubna

Suknia ślubna - opinie o książce

Bogata jedynaczka szykuje się na swój bal debiutancki, na którym poznaje miłość swojego życia, krótko potem bajeczny ślub w bajecznej sukni ślubnej znanej francuskiej projektantki, a podczas miesiąca midowego krach na giełdach, utrata majątków i koniec bajki, a zaczyna się życie pełne trosk i problemów- pozostaje tylko przepiękna suknia ślubna, ale.... życie to nietylko problemy jesli ma się u boku kochającą osobę. Chcesz wiedzieć jak to się skończyło, koniecznie przeczytaj. Danielle Steel to mistrzyni słowa, które połyka się chcąc więcej i więcej. Wspaniała książka jak wszystkie jej dotychczasowe, wartka akcja i oczywiście szczęśliwe zakończenie. Polecam.

Charles Street 44
Danielle Steel0
Okładka ksiązki - Charles Street 44

Powieść obyczajowa o miłości, przyjaźni i otwieraniu się na drugiego człowieka. Po rozstaniu z Toddem, Francesca postanawia pozostać w ich wielkim domu...

Przeprawy
Danielle Steel 0
Okładka ksiązki - Przeprawy

Jest rok 1939. Na luksusowym transatlantyku "Normandie" płynącym do Europy, spotyka się dwoje ludzi, jakby dla siebie stworzonych: Liane de Villiers, żona...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk