Starość. Boże! To już? Audiobook

v

Literackie adaptacje na opowiadania fragmentów utworów scenicznych Krzysztofa Jaroszyńskiego w formacie mp3

1. Starość. Boże! To już?

2. Roma i Julian

3. Koniec świata o 6-tej

4. Przebój sezonu

5. Od kuchni

6. Jackson w Warszawie ( autorzy: Krzysztof Jaroszyński i Maciej Kraszewski)

INFORMACJA O AUTORZE

Rocznik 1953. Był autorem i wykonawcą swoich tekstów w magazynie "60 minut na Godzinę". Od 1976 roku w kabarecie "Pod Egidą" jako autor i wykonawca. Pisał tam teksty dla siebie, Fronczewskiego, Pszoniaka, Gajosa, Pietrzaka i innych.

Od 1998 tworzył seriale komediowe. Najpierw "Graczykowie", potem "Buła i Spóła", "Synowie" i wreszcie "Daleko od Noszy" który cieszył się największym uznaniem - powstało ćwierć tysiąca odcinków.

W 2012 napisał, wyreżyserował i wystawił w Warszawie swoją pierwszą komedię teatralną "Sextet czyli Roma i Julian". Wkrótce potem tekst doczekał się swoich nowych inscenizacji w teatrze "STU" w Krakowie, "Nowym" w Łodzi, oraz po czesku w teatrze "METRO" w Pradze. Przetłumaczony na 8 języków. Nagrodzony był sześciokrotnie "Melonikiem Charliego" na Festiwalu Dobrego Humoru w Gdańsku 2003-2011. "Kryształowym Granatem" na Festiwalu Komedii Filmowych w Lubomierzu (2011). Na Festiwalu Teatralnym w Siedlcach, Festiwalu Piosenki w Opolu za monolog Gajosa w kabaretonie. Jego program telewizyjny "Od stóp do głów" doszedł do finału Międzynarodowego Festiwalu Telewizyjnego "Róże Montreux".

Informacje dodatkowe o Starość. Boże! To już? Audiobook:

Wydawnictwo: brak danych
Data wydania: 2016 (data przybliżona)
Kategoria: Rozrywka, humor
Czyta:

Tagi: bóg

Kup książkę Starość. Boże! To już? Audiobook

Starość. Boże! To już? Audiobook - opinie o książce

Avatar użytkownika - lokesh
lokesh
Przeczytane:2020-10-21, Ocena: 3, Przeczytałem, 26 książek 2020,

Gdyby brac pod uwage wylacznie opowiadania 1 i 5,to ocena bylaby maksymalna.Dawno sie przy nich tak nie ubawilem.Styl autora doskonale znany chocby z tekstow prezentowanych w dawnej radiowej audycji "Powtorka z rozrywki",wrecz sklania do wybuchow wesolosci.Inne rowniez sa zabawne,ale niestety nie dorownuja dwom wymienionym.Polecam odsluch,bo przy tym audiobooku mozna sie niezle zresetowac i odreagowac codziennosc

Półprzewodnik po Polsce
Krzysztof Jaroszyński0
Okładka ksiązki - Półprzewodnik po Polsce

Krzysztof Jaroszyński, Półprzewodnik po Polsce Lubię jeździć po Polsce. Z domu niedaleko i nieźle znam język - to już dwa mocne argumenty. Najpierw...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;