Srebrna droga

Trzy lata temu córka Lellego zaginęła w odległym zakątku północnej Szwecji. Każde kolejne wakacje Lelle spędza, jeżdżąc Srebrną Drogą, rozpaczliwie szukając utraconej córki, siebie samego i odkupienia. Tymczasem siedemnastoletnia Meja przyjeżdża z matką do niewielkiego miasteczka w nadziei na nowe życie. Jest w tym samym wieku, w jakim była córka Lellego, gdy doszło do tragedii. Dziewczyna jest u progu dorosłości. Nieświadoma, że w odciętym od świata miejscu czyhają na nią zagrożenia. Jesienny mrok z wolna spowija okolicę. Losy Lellego i Mei splatają się w dramatyczny i zarazem nieodwracalny sposób, choć oboje nigdy nie podejrzewaliby, że ich ścieżki się przetną.

Informacje dodatkowe o Srebrna droga:

Wydawnictwo: Świat Książki
Data wydania: 2019-09-04
Tytuł oryginału: Silvervägen
Język oryginału: szwedzki

Tagi: bóg

Kup książkę Srebrna droga

Srebrna droga - opinie o książce

Avatar użytkownika - katooola
katooola
Przeczytane:2019-11-04, Ocena: 6, Przeczytałam, Mam, 52 książki 2019,

Skusiła mnie okładka, połyskująca na srebrno i ze srebrną drogą i to był bardzo udany zakup! Książkę czyta się bardzo dobrze. Po pierwsze porusza trudny temat "żałoby" po utracie dziecka, które się nie odnalazło, te wieloletnie poszukiwania, ten brak świadomości co się z dzieckiem stało, jak to wykańcza rodziny. Po drugie porusza problem dziewczyny wychowywanej bez ojca, z matką, która jest nieodpowiedzialna, nie radzi sobie z alkoholem, ma zdiagnozowane problemy psychiczne i zmienia często mężczyzn co przyczyniło się do tego, że chętnie uciekła do rodziny, która z pozoru wydawała się normalna, tak bardzo pragnęła rodzinnego ciepła, że na dziwne rzeczy nie zwracała uwagi... Bardzo zaskakujące zakończenie!

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;