Spowiedź i skarb przebaczenia

„W poszukiwaniu skarbów” to seria pięciu bardzo pomocnych w pracy katechetycznej książek, które pomagają dzieciom i młodzieży odkrywać skarby ukryte w sakramentach świętych.

Spowiedź i skarb przebaczenia to książka, która pomoże dzieciom zrozumieć i, tak właśnie, pokochać sakrament pokuty i pojednania. Znajdziemy w niej gry, zajęcia i wskazówki, które pomogą nam odkrywać ten wielki skarb ukryty w spowiedzi świętej. Kiedy upadniemy, pierwszym krokiem do tego, by poczuć się lepiej, jest przeprosić. Pan Bóg jako pierwszy wychodzi nam na spotkanie. Zawsze zauważa, kiedy źle się czujemy, i robi pierwszy krok, aby przywrócić przyjaźń ze sobą i z innymi. Jak dobry Samarytanin opatrzył rany nieszczęsnego Żyda, tak Pan Bóg w spowiedzi leczy rany naszej duszy i ciała.

Skompletuj wszystkie tomiki serii „W poszukiwaniu skarbów”: „Bierzmowanie i skarb Ducha Świętego”, „Komunia Święta i skarb ukryty w Ciele Chrystusa”, „Jezus i skarb ukryty w królestwie Bożym”, „Msza Święta i skarb ukryty w Eucharystii”.

Odbiorcy:

– dzieci w wieku komunijnym

– katecheci poszukujący pomocy dydaktycznej

Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę:

– w praktyczny i przystępny sposób przybliża istotę sakramentu pokuty i pojednania

– to doskonała pomoc dla katechety i ciekawa lektura dla każdego małego chrześcijanina

– jej kolorowe ilustracje pomagają zrozumieć omawiane kwestie

Informacje dodatkowe o Spowiedź i skarb przebaczenia:

Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2018-07-02

Kup książkę Spowiedź i skarb przebaczenia

Spowiedź i skarb przebaczenia - opinie o książce

Dzieci poznają naszą wiarę. (seria: Nasza wspólnota)
Francesca Fabris0
Okładka ksiązki - Dzieci poznają naszą wiarę. (seria: Nasza wspólnota)

Ta książeczka pomaga małym chrześcijanom poznać naszą wiarę katolicką, której uczy nas Kościół! Zaznajamia dzieci z ważnymi pojęciami i zaprasza je do...

Czym jest... pokój
Francesca Fabris 0
Okładka ksiązki - Czym jest... pokój

Ta wyjątkowa książka stara się zachęcić małych chrześcijan do refleksji nad tak bardzo potrzebną wartością, jaką jest pokój… Wartością...

Kyle
T.M. Piro