Ta książka to rozmowa o najbardziej intymnym z sakramentów. Spowiedź dotyka przepaści duszy, jak żaden inny sakrament znajdując się na styku boskich i ludzkich tajemnic. Dominikanie Paweł Kozacki i Wojciech Prus mówią o trudach i pięknie spowiedzi, przypominającej rodzenie się nowego życia
O. Paweł Kozacki OP (ur. 1965) — dominikanin, publicysta, obecnie przeor Konwentu Świętej Trójcy w Krakowie, 15 lat był redaktorem naczelnym dominikańskiego miesięcznika „W drodze”. Jako nastolatek działał w poznańskiej opozycji antykomunistycznej (Szkolne Koła Oporu Społecznego i Rokosz), za co został aresztowany w 1984 roku, już po wstąpieniu do zakonu. Wyszedł z więzienia na mocy amnestii. Po święceniach kapłańskich pracował w klasztorze dominikanów w Szczecinie, gdzie zorganizował duszpasterstwo młodzieży. Następnie prowadził poznańskie wydawnictwo dominikańskie „W drodze”, a od 1995 roku — miesięcznik „W drodze”. Publikuje również regularnie w „Tygodniku Powszechnym”.
O. Wojciech Prus OP (ur. 1964) — dominikanin, patrolog, w latach 1993-1998 duszpasterz krakowskiej „Beczki”, w 1998 został Ekonomem Polskiej Prowincji Dominikanów, od 2006 roku mieszka w Poznaniu, był redaktorem miesięcznika „W drodze”, obecnie jest dyrektorem Wydawnictwa W drodze. Człowiek renesansu, wielbiciel piłki nożnej i kibic drużyny Lecha Poznań, który w wolnej chwili uczy się malować.
Informacje dodatkowe o Spowiedź bez końca. O grzechu, pokucie i nowym życiu :
Wydawnictwo: W drodze