Jak ludziom wędrującym po niebezpiecznej drodze daje się ochronę, tak i każdemu człowiekowi, jak długo pielgrzymuje na tej ziemi, zostaje przydzielony Anioł Stróż. fragment

Wybitny włoski angelolog, ks. Marcello Stanzione, przygotował wyjątkową książkę o Aniołach Stróżach opiekujących się ludźmi. To niezliczone historie o cudownych działaniach niebiańskich istot, pomagającym tym, którzy w modlitwie proszą o wsparcie. Są to opowieści zarówno z życia wielkich świętych i męczenników, jak i zwykłych ludzi.

Przeczytasz tu m.in. historię o tym, jak Anioł Stróż sprowadził księdza z sakramentami do umierającej staruszki; jak Anioł chronił bł. Katarzynę Emmerich przed atakami złego ducha; o tym, jak święty papież Jan XXIII z pomocą Anioła Stróża radził sobie z trudnymi rozmówcami, a także poznasz wiele innych zdarzeń, w których nasi niebiańscy opiekunowie śpieszyli na pomoc swoim podopiecznym.

Informacje dodatkowe o Spotkania z Aniołem Stróżem. Anegdoty, legendy i historie o niebiańskich spotkaniach:

Wydawnictwo: Esprit
Data wydania: 2016-09-07
Kategoria: Duchowość, religia

Kup książkę Spotkania z Aniołem Stróżem. Anegdoty, legendy i historie o niebiańskich spotkaniach

Spotkania z Aniołem Stróżem. Anegdoty, legendy i historie o niebiańskich spotkaniach - opinie o książce

9 wtorków na cześć naszego Anioła Stróża
ks. Marcello Stanzione0
Okładka ksiązki - 9 wtorków na cześć naszego Anioła Stróża

,,Boże, Ty w niewysłowionej opatrzności posyłasz nam, jako stróżów, Twoich świętych aniołów, spraw, abyśmy zawsze znajdowali w nich obronę". Ksiądz Marcello...

Siedmiu archaniołów. Historia zapomnianego kultu
ks. Marcello Stanzione0
Okładka ksiązki - Siedmiu archaniołów. Historia zapomnianego kultu

Jaka jest historia archaniołów - najważniejszych rycerzy Boga? W jaki sposób służą Bogu? I dlaczego Kościół oddaje cześć trzem najwyższym skrzydlatym...