Idealny narzeczony?
Jody jest zamkniętą w sobie, prześladowaną przez wspomnienia, nieufną kobietą. Pewnego dnia spotyka doskonałego Abe'a, nieznajomego z sąsiedztwa, który rozbudza w niej nowe nadzieje i pokazuje możliwości - życie kobiety wreszcie zyskuje sens. Jednak wkrótce ukochany ulega wypadkowi i zapada w śpiączkę...
Idealny brat?
Dzień wypadku Abe'a zmienia także życie Mags, jego siostry. Po latach z dala od rodziny Mags odbiera szokujący telefon. Jej brat Abe jest w szpitalu i nikt nie wie do końca, co się stało. Spotkanie z jego narzeczoną Jody ujawnia wiele faktów i pozwala Mags stopniowo poskładać rozrzucone kawałki życia, które zostawiła za sobą. Nie wszystko jednak do siebie pasuje... Co więc jest prawdą, a co kłamstwem?
Idealna zemsta?
Dla fanów Clare Mackintosh (Pozwolę ci odejść, Widzę cię) i B.A. Paris (Za zamkniętymi drzwiami, Na skraju załamania)
Wydawnictwo: Sonia Draga
Data wydania: 2018-03-14
Tytuł oryginału: TATTLETALE
Przeczytane:2023-09-15, Ocena: 2, Przeczytałam, Mam, 26 książek 2023, 52 książki 2023, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2023 roku,
"Spirala kłamstw" to książka, którą przeczytałam , a następnie odłożyłam i przez następny miesiąc nie miałam chwili aby napisać jej recenzję. Gdy nadszedł moment, że usiadłam do napisania opinii złapałam się na tym i muszę uczciwie się przyznać, że nie bardzo pamiętam szczegóły fabuły i zakończenia. Pamiętam ogólny zarys historii, ale już wszelkie szczegóły umknęły mi z pamięci. Myślę, że już samo to wiele mówi o tej książce. Ta sytuacja dowodzi, że książka może nie męczyła mnie jakoś wyjątkowo, może nie nudziła, ale bardzo szybko po przeczytani została zapomniana, a co za tym idzie musiała nie wywrzeć na mnie jakiegoś wielkiego wrażenia.