Odkryj, czego pragną mężczyźni.
Ona uważa, że mężczyzna to nie jest prosty organizm z kilkoma funkcjami i instrukcją obsługi na pół strony. To mit, że kobieta pragnie miłości, a mężczyzna tylko seksu. Beata Biały, dziennikarka i pisarka, bierze w obronę mężczyzn, udowadniając, że ich potrzeby i pragnienia są dużo bardziej skomplikowane.
On, profesor Michał Lew-Starowicz, seksuolog z ogromnym doświadczeniem, wie, co tak naprawdę kryje się w męskich głowach.
W książce SpełniONA. Czego pragną kobiety rozwikłali zagadki kobiecej psychiki. Teraz zaglądają w głąb psychiki mężczyzn.
Czy mężczyźni naprawdę myślą tylko o jednym? Czy są tak prostolinijni, jak się powszechnie uważa? Absolutnie nie! Ta książka to pełna humoru i refleksji podróż po świecie męskich pragnień i marzeń. Poznaj historie, które niejedną kobietę zaskoczą i pomogą zrozumieć, że mężczyźni pragną znacznie więcej niż tylko prostych rozwiązań.
SpełniONy to obowiązkowa lektura dla wszystkich, którzy chcą spojrzeć na mężczyzn z nowej perspektywy i dowiedzieć się, jak funkcjonuje ich świat.
Wydawnictwo: Rebis
Data wydania: 2024-10-08
Kategoria: Medycyna i zdrowie
Wśród męskich pragnień...
Dziennikarka Beata Biały i psychoterapeuta, seksuolog profesor Michał Lew-Starowicz po świetnej, odkrywającej pragnienia kobiet ,,Spełnionej" wzięli na tapet płeć przeciwną.
,,Spełniony. Czego pragną mężczyźni" to, przedstawiona w formie wywiadu, tematyka męskiej psychologii, seksuologii, pragnień, fantazji. Duet autorów odkrywa fakty dotyczące nie tylko męskiej sfery seksualnej, ale również psychologicznej i zdrowotnej, rozprawia się ze stereotypami oraz w lekko humorystycznym stylu udowadnia, że faceci nie myślą tylko o jednym, a męski organizm nie jest pod względem psycho-seksualnym tak prosty jak stereotypowo mogłoby się wydawać...
Autorzy pod płaszczykiem lekkiego humoru przekazują ogrom wiedzy, poruszając niejednokrotnie tematy obarczone tabu w życiu społecznym. Ogromnym plusem jest spory nacisk w rozmowach na kwestie zdrowotne. I to zarówno zdrowia psychicznego (jak depresja) jak i niedyspozycjach w sferze seksualnej, które mogą stanowić pierwsze stadium wielu poważnych schorzeń.
To książka zarówno dla kobiet jak i dla mężczyzn. Kobietom pozwoli lepiej poznać męską psychikę i być może szerzej spojrzeń na płeć męską aniżeli z poziomu utrwalonych stereotypów. Natomiast panom może uzmysłowić istotność nielekceważenia problemów w sferze seksualnej.
,,Spełniony. Czego pragną mężczyźni" stanowi idealne uzupełnienie ,,Spełnionej. Czego pragną kobiety". Dwa bieguny. Szalenie różniące się od siebie w kwestiach psychologiczno-seksualnych. A książki duetu Biały & Lew-Starowicz pozwalają te różnice poznać od podszewki.
Czyta się rewelacyjnie!
Odkryj, czego pragną kobiety. Po jednej stronie ona - dziennikarka, pisarka, psycholożka. Po drugiej on - seksuolog, psychiatra, psychoterapeuta. Beata...
Beata Biały z czułością składa portret Jana Nowickiego z rozmów z jego bliskimi i z własnych wspomnień. A także z zapisków samego aktora, który jako...
Przeczytane:2024-11-24,
Jaki poradnik psychologiczny ostatnio czytaliście? Bo ja właśnie skończyłam "SpełniONY. Czego pragną mężczyźni" Beaty Biały i Michała Lew-Starowicza. Ona jest znaną dziennikarką a on znanym psychoterapeutą, razem zabrali się za płeć przeciwną. W formie wywiadu rzeki odpowiadają na pytania dotyczące męskiej psychiki, seksuologii i pragnień. Często są to tematy tabu, na które ciężko znaleźć odpowiedź. Autorzy walczą ze stereotypami, bo mężczyzna nie myśli tylko o jednym ale pragnie bliskości, miłości i czułości. Z lekkim humorem odkrywają nam płeć męską na nowo. Ale oprócz walki ze stereotypami uświadamiają nam jak ważne jest zdrowie zarówno to fizyczne jak i psychiczne. Nie bójmy się mówić, że mężczyźni też walczą z depresją a niektóre problemy seksualne mogą być początkiem czegoś poważniejszego. Badajmy się, zwracajmy uwagę na siebie i po prostu dbajmy o siebie. Świetny poradnik zarówno dla mężczyzn jak i kobiet. A tak poza tym to jest to idealne dopełnienie poprzedniej książki autorów pod tytułem "SpełniONA. Czego pragną kobiety."