SpełniONy. Czego pragną mężczyźni

Odkryj, czego pragną mężczyźni.

Ona uważa, że mężczyzna to nie jest prosty organizm z kilkoma funkcjami i instrukcją obsługi na pół strony. To mit, że kobieta pragnie miłości, a mężczyzna tylko seksu. Beata Biały, dziennikarka i pisarka, bierze w obronę mężczyzn, udowadniając, że ich potrzeby i pragnienia są dużo bardziej skomplikowane.

On, profesor Michał Lew-Starowicz, seksuolog z ogromnym doświadczeniem, wie, co tak naprawdę kryje się w męskich głowach.

W książce SpełniONA. Czego pragną kobiety rozwikłali zagadki kobiecej psychiki. Teraz zaglądają w głąb psychiki mężczyzn.

Czy mężczyźni naprawdę myślą tylko o jednym? Czy są tak prostolinijni, jak się powszechnie uważa? Absolutnie nie! Ta książka to pełna humoru i refleksji podróż po świecie męskich pragnień i marzeń. Poznaj historie, które niejedną kobietę zaskoczą i pomogą zrozumieć, że mężczyźni pragną znacznie więcej niż tylko prostych rozwiązań.

SpełniONy to obowiązkowa lektura dla wszystkich, którzy chcą spojrzeć na mężczyzn z nowej perspektywy i dowiedzieć się, jak funkcjonuje ich świat.

Informacje dodatkowe o SpełniONy. Czego pragną mężczyźni:

Wydawnictwo: Rebis
Data wydania: 2024-10-08
Kategoria: Medycyna i zdrowie

Tagi: Rodzina i związki - poradniki Randki związki mieszkanie razem małżeństwo - poradniki Seks i seksualność - poradniki

Kup książkę SpełniONy. Czego pragną mężczyźni

SpełniONy. Czego pragną mężczyźni - opinie o książce

Avatar użytkownika - zainspirowanawku
zainspirowanawku
Przeczytane:2024-11-24,

Jaki poradnik psychologiczny ostatnio czytaliście? Bo ja właśnie skończyłam "SpełniONY. Czego pragną mężczyźni" Beaty Biały i Michała Lew-Starowicza. Ona jest znaną dziennikarką a on znanym psychoterapeutą, razem zabrali się za płeć przeciwną. W formie wywiadu rzeki odpowiadają na pytania dotyczące męskiej psychiki, seksuologii i pragnień. Często są to tematy tabu, na które ciężko znaleźć odpowiedź. Autorzy walczą ze stereotypami, bo mężczyzna nie myśli tylko o jednym ale pragnie bliskości, miłości i czułości. Z lekkim humorem odkrywają nam płeć męską na nowo. Ale oprócz walki ze stereotypami uświadamiają nam jak ważne jest zdrowie zarówno to fizyczne jak i psychiczne. Nie bójmy się mówić, że mężczyźni też walczą z depresją a niektóre problemy seksualne mogą być początkiem czegoś poważniejszego. Badajmy się, zwracajmy uwagę na siebie i po prostu dbajmy o siebie. Świetny poradnik zarówno dla mężczyzn jak i kobiet. A tak poza tym to jest to idealne dopełnienie poprzedniej książki autorów pod tytułem "SpełniONA. Czego pragną kobiety."

Avatar użytkownika - Aneta2944
Aneta2944
Przeczytane:2024-12-17, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki 2024,

Wśród męskich pragnień...

Dziennikarka Beata Biały i psychoterapeuta, seksuolog profesor Michał Lew-Starowicz po świetnej, odkrywającej pragnienia kobiet ,,Spełnionej" wzięli na tapet płeć przeciwną.

,,Spełniony. Czego pragną mężczyźni" to, przedstawiona w formie wywiadu, tematyka męskiej psychologii, seksuologii, pragnień, fantazji. Duet autorów odkrywa fakty dotyczące nie tylko męskiej sfery seksualnej, ale również psychologicznej i zdrowotnej, rozprawia się ze stereotypami oraz w lekko humorystycznym stylu udowadnia, że faceci nie myślą tylko o jednym, a męski organizm nie jest pod względem psycho-seksualnym tak prosty jak stereotypowo mogłoby się wydawać...

Autorzy pod płaszczykiem lekkiego humoru przekazują ogrom wiedzy, poruszając niejednokrotnie tematy obarczone tabu w życiu społecznym. Ogromnym plusem jest spory nacisk w rozmowach na kwestie zdrowotne. I to zarówno zdrowia psychicznego (jak depresja) jak i niedyspozycjach w sferze seksualnej, które mogą stanowić pierwsze stadium wielu poważnych schorzeń.

To książka zarówno dla kobiet jak i dla mężczyzn. Kobietom pozwoli lepiej poznać męską psychikę i być może szerzej spojrzeń na płeć męską aniżeli z poziomu utrwalonych stereotypów. Natomiast panom może uzmysłowić istotność nielekceważenia problemów w sferze seksualnej.

,,Spełniony. Czego pragną mężczyźni" stanowi idealne uzupełnienie ,,Spełnionej. Czego pragną kobiety". Dwa bieguny. Szalenie różniące się od siebie w kwestiach psychologiczno-seksualnych. A książki duetu Biały & Lew-Starowicz pozwalają te różnice poznać od podszewki.

Czyta się rewelacyjnie!

SpełniONA. Czego pragną kobiety
Beata Biały0
Okładka ksiązki - SpełniONA. Czego pragną kobiety

Odkryj, czego pragną kobiety. Po jednej stronie ona - dziennikarka, pisarka, psycholożka. Po drugiej on - seksuolog, psychiatra, psychoterapeuta. Beata...

Żyć jak Wielki Szu. Biografia Jana Nowickiego
Beata Biały0
Okładka ksiązki - Żyć jak Wielki Szu. Biografia Jana Nowickiego

Beata Biały z czułością składa portret Jana Nowickiego z rozmów z jego bliskimi i z własnych wspomnień. A także z zapisków samego aktora, który jako...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk