Słowiańskie strachy. Antologia opowiadań grozy. Część 2 . Audiobook

Tom 2 cyklu Słowiańskie strachy

Autorzy antologii „Słowiańskie strachy” (cz.2) śmiało eksplorują naszą rodzimą, nieco zapomnianą mitologię, dając jej nowe życie w mrocznych, a niejednokrotnie krwawych, opowieściach.

Zanurzcie się w ponure zakątki prastarej puszczy, zajrzyjcie pod strzechy dawnych osad, poszukajcie – wraz z autorami – budzących się po wiekach zapomnienia stworów, grasujących w całkiem współczesnych realiach…

Mity mieszają się tu z historią, przeszłość przeplata z teraźniejszością, a nad wszystkim unosi się duch naszych słowiańskich przodków.

Do wysłuchania opowieści zapraszają ich autorzy: Piotr Borowiec, Piotr Ferens, Krzysztof Haczyński, Karolina Mangusta Kaczkowska, Tomasz Krzywik, Maciej Szymczak, Honza Vojtíšek, Flora Woźnica, Zeter Zelke.

Informacje dodatkowe o Słowiańskie strachy. Antologia opowiadań grozy. Część 2 . Audiobook:

Data wydania: 2022-12-21
Kategoria: Horror
ISBN: @9788396520753_31
Czyta:

Kup książkę Słowiańskie strachy. Antologia opowiadań grozy. Część 2 . Audiobook

Słowiańskie strachy. Antologia opowiadań grozy. Część 2 . Audiobook - opinie o książce

Dużą część urlopu spędziłam w towarzystwie upiorów, strzyg, południc i tym podobnych istot. Pewnie gdybym była w opuszczonej chacie w Bieszczadach, efekt byłby bardziej przerażający, ale nawet na plaży w biały dzień efekt był niezły, czyli momentami ogarniał mnie strach i niepokój. Wg mnie ta część jest lepsza od pierwszej, opowiadania są bardziej treściwe i mięsiste, doskonale się ich słucha w interpretacji znakomitego Wojciecha Żołądkowicza!
Polecam wielbicielom strachów wszelakich. Doskonała lektura nie tylko na wakacje!

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;