Słowiańskie korzenie

Tajemnicza wiedza i rytuały słowiańskich przodków przejawiają się nie tylko w obyczajach Polaków, ale także we współczesnej mentalności. Sięganie do naszych korzeni pomaga zrozumieć, jak nadal jesteśmy głęboko związani z dawnymi czasami.

SŁOWIAŃSKIE KORZENIE to przewodnik po tradycjach Słowian. Książka stanowi przystępne dla wszystkich wprowadzenie w świat naszych przodków, w ich życie codzienne, idee duchowe oraz niezwykłą wiedzę dotyczącą wykorzystania energii przyrody i jej mocy leczniczych. Możemy dowiedzieć się m.in., na czym polegała ich zdrowa dieta, jak potrafili podładowywać się od drzew i poprawiać klimat promieniowań w domach, jakie stosowali zioła i kadzidła. Sposoby życia w harmonii z naturą, które wypracowali, przydadzą się nam na co dzień w XXI w.

Autor opisuje także, jak można samodzielnie zbadać i odkryć słowiańskie miejsca mocy.

Informacje dodatkowe o Słowiańskie korzenie:

Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2020-12-01
Kategoria: Historyczne
ISBN: 978-83-7649-198-1

Tagi: słowianie dawna wiara dawne wierzenia seryjni mordercy ezoteyka miejsca mocy

Kup książkę Słowiańskie korzenie

Słowiańskie korzenie - opinie o książce

Avatar użytkownika - EmnildaAmelberga
EmnildaAmelberga
Przeczytane:2024-06-13, Ocena: 6, Przeczytałam, 26 książek 2024,

"Słowiańskie korzenie" jest to bardzo intrygująca książka, opisująca tradycje Słowian. Możemy się z niej dowiedzieć o języku naszych przodków, o muzyce jaką tworzyli, o ich wierze. W książce znajdują się krótkie opisy wielu bóstw męskich i żeńskich oraz różnych duszków, stworków. Można tutaj również znaleźć rozdział poświęcony posągowi Światowida, rozdział o księdze Welesa, cytaty różnych kronikarzy na temat Słowian. Dużo miejsca autor poświęcił też przyrodzie i drzewom. W książce są opisy wielu drzew oraz tego jak z nimi pracować - jak korzystać z ich energii. Poznajemy też miejsca kultu i wiele, wiele innych ciekawostek.W tej cienkiej książce zgromadzonych jest wiele interesujących informacji ukazujących dawne dzieje, dawnych ludzi, ich wierzenia, życie codzienne, kulturę. Wszystko jest opisane w przejrzysty sposób, więc łatwo znaleźć potrzebne informacje, a od samej książki trudno się wręcz oderwać. To jak podróż przez świat baśni, legend, inny świat. Tajemniczy i magnetyzujący, odległy, ale dziwnie bliski. Jest to sympatyczna i szybka lektura. Książka jest pisana w tak ciekawy sposób, że wręcz zachęca, aby sięgnąć po nią ponownie.

Publikacja stanowi kompendium wiedzy o naszym słowiańskim rodowodzie dając ogólny zarys życia naszych przodków. W założeniu miała być przystępną formą omawiającą ich świat i faktycznie tak jest, gdyż autor przekazuje swoją wiedzę w bardzo przejrzysty i zrozumiały sposób.

Tematyka jest bardzo szeroka i trudno ją w całości przybliżyć. Pozwala ona, w podstawowym stopniu, dotknąć naszego dziedzictwa, które obecne jest w naszym życiu do dziś. Wiele bowiem dzisiejszych zachowań, obrzędów i zwyczajów jest echem naszych słowiańskich tradycji. Chociażby odpukiwanie w niemalowane drzewo, niewitanie się przez próg czy przygotowywanie pisanek.

Książki takie jak „Słowiańskie korzenie” przypominają nam o naszych przodkach i pozwalają poznać ich świat, byśmy mogli o nich pamiętać.

Cała recenzja: https://ezo-ksiazki.blogspot.com/2020/12/686-sowianskie-korzenie.html

Czakramy a zdrowie
Leszek Matela0
Okładka ksiązki - Czakramy a zdrowie

W przewodniku poświęconym energetyce ludzkiego ciała zawarty został szereg praktycznych porad i metod pracy z czakramami. Autor omawia poszczególne czakramy...

Radiestezja
Leszek Matela0
Okładka ksiązki - Radiestezja

Książka zapoznaje czytelnika z dziejami radiestezji, ale też z jej współczesnym obliczem oraz najnowszymi badaniami prowadzącymi na jej temat....

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk