Słonecznikowa 5. Zimowa uczta. Tom 4

Poznajcie sympatyczne rodzeństwo - przedszkolaki Krzysia i Lilkę oraz ich młodszego braciszka Adasia. Maluchy mieszkają w domu z ogródkiem na ulicy Słonecznikowej z mamą, tatą i kudłatym urwisem - pieskiem Zadziorem. Są ciekawe świata, zadają mnóstwo pytań i nie potrafią się nudzić.

Mróz, wiatr, padający śnieg - dla wesołego rodzeństwa z ulicy Słonecznikowej to żadna przeszkoda do tego, by świetnie się bawić! Żadne okoliczności przyrody nie są w stanie poskromić Krzysia, Lilki i Adasia, którzy bezustannie wpadają na nowe pomysły i ochoczo je realizują. Poskromienie duchów, cyrkowe sztuczki w salonie i przygotowanie... śniegu dla mamy - dla dzieciaków ze Słonecznikowej to wszystko pestka. Jednak przy tej świetnej zabawie Krzyś, Lilka i Adaś nie zapominają o tym, że zimą warto pomagać zwierzakom, dlatego szykują dla nich wspaniałe przysmaki.

Informacje dodatkowe o Słonecznikowa 5. Zimowa uczta. Tom 4:

Wydawnictwo: Wilga
Data wydania: 2022-11-09

Kup książkę Słonecznikowa 5. Zimowa uczta. Tom 4

Słonecznikowa 5. Zimowa uczta. Tom 4 - opinie o książce

Zimowa pora to czas, kiedy można się doskonale bawić. Rodzina ze Słonecznikowej 5 doskonale to udowadnia, wcale nie zamierza się nudzić. Przed mamą, tatą, Adasiem, Lilką i Krzysiem wiele niesamowitych przygód. Tak jak w dwóch poprzednich tomach, tak i w tym mamy cztery rozdziały, a każdy to inna historia. Będzie poskramianie duchów, niebanalne przedstawienie dla rodziców, szalone sztuczki cyrkowa, a nawet szykowanie śniegu. Każda jest ciekawa, wciągająca, momentami zabawna, a także pokazująca jak fajnie można spędzić czas podczas zimowych dni.

Tekst jest ciekawy, a przy tym napisany „pod dziecko”. Nie ma w nim wielu trudnych słów, co zachęca malca do słuchania.

Wizualnie książka jest dość ładna. Znajdziemy w niej dość duże, kolorowe ilustracje adekwatne do treści. Zdecydowanie przyciągają wzrok i zachęcają do czytania.

W serii znajdziemy cztery tomu, po jednym na każdą porę roku. Tom o zimie jest ostatni.

„Słonecznikowa 5. Zimowa uczta. Tom 4” to świetna książka dla dzieci, w której znajdziemy ciekawe historie, a przy okazji dowiemy się, że zimowe dni wcale nie muszą być nudne. Z przyjemnością polecam.

Recenzja książki pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA

Misia i jej mali pacjenci. Spotkanie w górach
Aniela Cholewińska-Szkolik0
Okładka ksiązki - Misia i jej mali pacjenci. Spotkanie w górach

Misia po raz kolejny musi pomóc zwierzętom w potrzebie. Tym razem wybiera się na nocleg do przyjaciółki Ewy. Do snu dziewczynkom śpiewa uroczy ptaszek...

Słonecznikowa 5. Leśne skrzaty. Tom 5
Aniela Cholewińska-Szkolik0