Słabość serca

Rebecca Harpster boi się zostać sama w domu, kiedy jej mąż Gary wyjeżdża na biwak z kolegami, choć ich dom w lesie wyposażony jest w doskonały system zabezpieczeń. Owszem, każdy niespodziewany hałas przyprawi ją o palpitacje, ale niebezpieczeństwo istnieje tylko w jej głowie.

Ale Gary nie wraca w niedzielną noc. Osoba, która pojawia się w ich domu, nie jest jej mężem.

Trzymana na muszce Rebecca dowiaduje się, co się stało. Gary został porwany, a jego weekend zamieniony w piekło.
Rebecca odzyska męża pod warunkiem, że doświadczy wszystkiego, co on - przejdzie to samo piekło krok po kroku... i przeżyje...

Informacje dodatkowe o Słabość serca:

Data wydania: 2020-05-06
Kategoria: Horror
Tytuł oryginału: Faint of Heart
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Kornel Mikołajczyk

Tagi: bóg

Kup książkę Słabość serca

Słabość serca - opinie o książce

Rebecca panicznie boi się zostawać sama w domu, pomimo że jest wyposażony w doskonałe zabezpieczenia. Jej mąż, Gary wyjeżdża z kolegami na biwak. Zostaje sama w domu i musi jakoś przetrwać ze swoimi urojonymi lękami. Na drugi dzień Gary nie wraca o umówionej porze, za to pojawia się nieznajomy... Rebecca zostaje wciągnięta w okrutną grę. Musi doświadczyć krok po kroku to, co przeżył Gary. Ma udowodnić, że dla miłości jest w stanie zrobić wszystko. Czy Rebecce uda się przetrwać piekielną grę i odzyskać męża?

Bardzo mnie ta historia wciągnęła, nie mogłam się od niej oderwać. Trzymała mnie w napięciu do samego końca. Myślę, że to zasługa pierwszoosobowej narracji. Cały czas zastanawiałam się, jak ja bym się na jej miejscu zachowała? Kibicowałam jej cały czas.

Akcja biegnie wartko, tu nie ma zbędnych opisów. Są tu brutalne sceny, ale nie określiłabym jej mianem horroru ekstremalnego, raczej jako mocny thriller. Czuć tu narastające uczucie zagrożenia i osaczenia. Ta historia pokazuje jakie człowiek potrafi wydobyć z siebie niesamowite siły, aby uratować ukochaną osobę.

Bawiłam się przy niej świetnie. Idealna rzecz dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu, a pragną emocjonującej historii.

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;