Skanery i skanowanie

Książka "Skanery i skanowanie" jest przewodnikiem w dziedzinie skanowania i przetwarzania obrazów barwnych. Zawiera podstawowe wiadomości dotyczące skanerów i ich eksploatacji oraz analizy i przetwarzania obrazów barwnych. Książka omawia: - rodzaje i zastosowania skanerów, - parametry techniczno ? eksploatacyjne skanerów, - zasady działania skanerów: ręcznych, płaskich, bębnowych, wielkoformatowych, 3D, - główne czynności operatora podczas skanowania, - podstawy tworzenia obrazu barwnego i zarządzania barwą, - podstawowe elementy skanowania: gęstość optyczną, kontrast, skalowanie obrazu, centkowanie, zaplamienie, - praktyczne czynności związane z eksploatacją skanera: instalację, uruchamianie, ustawianie parametrów skanowania wstępnego, prescan, korekcje tonalne, histogramy, skanowanie zasadnicze, zapis pliku, - podstawy użycia zaawansowanego programu skanującego SILVER FAST, - wskazówki jak wybrać skaner przy jego zakupie, - słowniczek podstawowych terminów (wraz z angielskimi odpowiednikami haseł), - skorowidz użytych wyrażeń.

Informacje dodatkowe o Skanery i skanowanie:

Wydawnictwo: Mikom
Data wydania: b.d
Kategoria: Informatyczne

Kup książkę Skanery i skanowanie

Skanery i skanowanie - opinie o książce