Ania trafiła do buzi Natka razem z Babcią Rodzynką, śmierdzącym Serem, odważnym Pomidorem i płaczliwą Cebulą.
I co teraz? Jakie przygody czekają na nich w czasie podróży przez ludzkie ciało?
Bez obaw! Będzie KUPA zabawy!
Superśmieszna książka odpowiadająca na jedno z pierwszych i najważniejszych pytań wczesnego dzieciństwa: SKĄD SIĘ BIERZE KUPA? Ania to mała drobinka kukurydzy. Ups! Właśnie została zjedzona. Czekała na ten moment całe życie! Czuła się tak, jakby jednego dnia obchodziła pięć razy urodziny i osiem razy Gwiazdkę!
Bez obaw! Będzie KUPA zabawy!
Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2024-05-05
Kategoria wiekowa: 3-5 lat
Tytuł oryginału: Amy Gets Eaten
Tłumaczenie: Arkadiusz Gardaś
Ilustracje:Henry Paker
[współpraca reklamowa barter]
Nowa okropnie śmieszna książka Adama Kaya, autora bestsellerowej „Twojej anatomii”! Dawno, dawno temu… było całkiem zabawnie, o ile...
Witaj w świecie 97-godzinnych tygodni pracy. W świecie decyzji, od których zależy życie. W świecie nieustannego tsunami płynów ustrojowych...
Przeczytane:2024-06-06, Ocena: 6, Przeczytałam, 12 książek 2024, 52 książki 2024, 26 książek 2024, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2024 roku, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu – edycja 2024, Insta challenge. Wyzwanie dla bookstagramerów 2024,
Jak wiadomo, dzieci najczęściej ciekawią trudne tematy i jako pierwsze wypowiadają zakazane słowa, więc pewnie każdy rodzic nie raz został postawiony w dziwnej sytuacji, z której nie wiedział jak wybrnąć.
Skąd się bierze kupa? No właśnie skąd? Kupę robi każdy, ale mało kto o niej rozmawia, temat dziwny do poruszania szczególne przy jedzeniu, ale tak naprawdę kupa prawdę nam powie. To, jak często się wypróżniamy, jaką ma kupa konsystencję lub kolor jest bardzo ważne, ponieważ może nam to dużo powiedzieć o naszym zdrowiu, ale zdecydowanie lepiej ten temat poruszyć w domu, a nie wśród tłumu ludzi, kiedy dziecko przypadkiem na głos zapyta, o coś, co nie powinno.
Książka o kupie to fantastyczna publikacja o tym, jak to Natek na kolację zjadł pewną kukurydzę imieniem Ania, ale również pomidora, cebulę, jajko, a wszystko popił mlekiem. Cała ta mieszanka wylądowała w buzi, tam przemielił wszystko zębami i połknął, jedzenie miało niezłą ślizgawkę, aż dotarło do żołądka, potem przeżyło jeszcze mnóstwo ciekawych przygód, ale ich już zdradzać wam nie będę.
Kiedy czasami moje dzieci podejmowały temat jedzenia, to pokazywałam im którędy ono wchodzi, a którędy wychodzi i tyle, dzięki tej książce okazało się jednak, że temat dość kontrowersyjny można podjąć całkiem inaczej i wszystko prawidłowo wytłumaczyć. Mamy tutaj pokazane wszystko w sposób bardzo interesujący, każdy etap przesuwania się jedzenia po naszym ciele i okazuje się, że nasze wnętrzności wykonują bardzo dużo pracy, podczas kiedy my o tym nie wiemy. Wszytko przedstawione jest tutaj w zabawny sposób mamy tekst, ale też dymki jak z komiksu, śmieszną grafikę i nawet sama okładka bardzo przyciąga do przeczytania.
Jest to książka, która spodoba się każdemu dziecku i na pewno dzięki niej wszystkie trudne pytania znajdą swoją odpowiedź, także warto zainteresować się tym, co dzieje się w naszym ciele po tym, kiedy skończymy jeść posiłek.