Serce Krzyża. Św. Rafka

Najważniejsza książka w literaturze arabskiej o św. Rafce w końcu dostępna w języku polskim.

„Czytając poniższą książkę o św. Rafce, nie sposób nie zobaczyć tego, jak bardzo chroma i ślepa jest dusza bez Boga, oraz tego, iż duszy, która jest wypełniona Jego obecnością, nie przeszkadza cielesna ślepota czy też niemoc sprawiająca, iż człowiek niedomaga, albowiem po- siadając Boga, wszystko ogarnia wzrokiem duszy, a wiara staje się jego skrzydłami. Takie dusze „biegną bez zmęczenia, bez znużenia idą” (por. Iz 40,15). Starzec Paisjusz Michalović

Perła wśród libańskich świętych, Rafka! Perła, która czeka, abyś i Ty Ją odkrył! Piękna dziewczyna, która całkowicie złożyła siebie w ofierze dla swojego Oblubieńca Jezusa, by inni mogli dzięki Jej ofierze, złączonej z ofiarą Krzyża, doznawać najbardziej niezwykłych cudów uzdrowień. Pytała Jezusa: Dlaczego nie odwiedzasz mnie przez choroby? Kiedy zanika dzisiaj wiara w moc Eucharystii, Rafka wyprosi Ci łaskę całkowitego przylgnięcia do Jezusa Eucharystycznego. Poznaj najbardziej niezwykłą libańska Świętą i zaprzyjaźnij się z Nią, bo naprawdę warto! Ks. Dominik Chmielewski SDB

Ilość stron: 160

Informacje dodatkowe o Serce Krzyża. Św. Rafka:

Data wydania: 2021 (data przybliżona)
Kategoria: Duchowość, religia
ISBN: 9788366020344