Serce Jezusa Bogactwo Litanii. Bogactwo Litanii

Nie można wprost zliczyć tych wszystkich łask, które z kultu Najświętszego Serca Jezusa spłynęły na ludzi.

Pius XII, encyklika Haurietis aquas

Kult Serca Jezusowego jest nieustannie żywy. Zwracający się ku niemu wierni doświadczają autentycznej bliskości Boga, który do końca umiłował ludzi. Odkrywają moc pomagającą zerwać z grzechem oraz spojrzeć na siebie i innych oczami Boga - bez potępiania, z miłością.

Ojciec Marek Wójtowicz przygląda się poszczególnym wezwaniom Litanii do Najświętszego Serca Pana Jezusa. Odwołuje się do Pisma Świętego oraz nauczania ważnych postaci Kościoła, takich jak Jan Paweł II, kard. Stefan Wyszyński, Siostra Faustyna czy Małgorzata Maria Alacoque, i pomaga zgłębić tę piękną, ważną dla narodu polskiego modlitwę.

Marek Wójtowicz SJ (ur. 1958 roku w Nowym Sączu) - doktor teologii, rekolekcjonista, duszpasterz akademicki. Autor wielu książek, . Uczyć się wiary z Maryją, Spragnieni Nieba oraz Odnajdywanie Boga ze św. Ignacym Loyolą, a także licznych artykułów publikowanych . na stronach internetowych Apostolstwa Modlitwy () i w ,,Posłańcu Serca Jezusowego".

Informacje dodatkowe o Serce Jezusa Bogactwo Litanii. Bogactwo Litanii:

Kup książkę Serce Jezusa Bogactwo Litanii. Bogactwo Litanii

Serce Jezusa Bogactwo Litanii. Bogactwo Litanii - opinie o książce

Święta Rita niezawodna patronka od spraw trudnych i beznadziejnych. Modlitewnik
Marek Wójtowicz SJ0
Okładka ksiązki - Święta Rita  niezawodna patronka od spraw trudnych i beznadziejnych. Modlitewnik

Módl się ze św. Ritą w chwilach zwątpień i trudności Jeśli martwisz się o swoich bliskich lub zmagasz się z chorobą... Jeśli przeżywasz kryzys lub doświadczasz...

Uczyć się wiary z Maryją / wyd. 3
Marek Wójtowicz SJ0
Okładka ksiązki - Uczyć się wiary z Maryją / wyd. 3

Maryja najlepszą przewodniczką na drodze wiary Matka Kościoła, Królowa Polski, Boża Rodzicielka. Maryja. Znamy Ją dobrze i czujemy się przy Niej bezpiecznie...