Fascynująca biografia pisarki, fotografki i modelki Dare Wright przekonuje, że najmroczniejsze są tajemnice dzieciństwa.
Jean Nathan, niczym wprawny śledczy, w Sekretnym życiu samotnej lalki, odkrywa tajemnice Dare Wright - fotografki, modelki i co najistotniejsze autorki opowiadań dla dzieci. Poznając biografię autorki Samotnej lalki dowiadujemy się, jak wielki wpływ na dorosłe życie ma wychowanie, które wikła główną bohaterkę
w niezrozumiałe, erotycznie niepokojące relacje rodzinne.
W połączeniu z licznymi nawiązaniami do klasyki literatury, Sekretne życie pobudza wyobraźnię wymuszając na czytelniku dziecięce wspomnienia i refleksje.
Wydawnictwo: W.A.B.
Data wydania: 2017-11-08
Kategoria: Biografie, wspomnienia, listy
Tytuł oryginału: The Secret Life of the Lonely Doll; The Search for Dare Wright
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Jacek Żuławnik
Wciągająca biografia znanej w Ameryce wszechstronnej artystki Dary Wright. Fotografka, modelka, autorka książek dla dzieci. Bardzo wnikliwie przeanalizowane życie kobiety, która żyła w cieniu matki. Toksyczna relacja miała ogromny wpływ na życie, na rozwój psychiczny Wright. Książka warta uwagi, gwarantuje ogrom emocji.
Przeczytane:2024-04-10, Ocena: 4, Przeczytałem, 12 książek 2024,
Niestety ale biografie nie są jednak dla mnie. Bardzo ciężko przebrnęłam przez tą książkę.
Jednak po przeczytaniu biografii wiem jedno, życie Wright było szokujące. Nie tylko pod względem skandali jakie ją spotykały, ale pod względem przeszywającej jej samotności. Nikt z nas nie chce doświadczyć takiego czegoś. Jej jedynymi towarzyszami były misie i lalki.