Saga o Rubieżach. Tom 2

Po odparciu najeźdźców mieszkańcy Żyznych Ziem odetchnęli. Lecz nie na długo. Porażki nie osłabiają Nienawiści. Przeciwnie – po każdej z nich podnosi się i ryczy z furią na cztery strony świata. Wkrótce do wybrzeży kontynentu przybija kolejna flota Misaianesa.

W drugim tomie „Sagi o Rubieżach” Żyzne i Stare Ziemie łączą siły, by stoczyć decydującą wojnę. Syn Śmierci dowodzi bitwami, nie ruszając się z wnętrza swojej góry. Matka obserwuje go z oddali. By pokonać Misaianesa, wojna, polityka i magia muszą działać jak jeden organizm. Tylko czy to możliwe?

„Sagą o Rubieżach” Liliana Bodoc przebojem wdarła się do czołówki literatury latynoamerykańskiej, wytyczając nowe trendy i zaskarbiając sobie tłumy zagorzałych fanów oraz przychylność krytyków. Brawurowe połączenie fantastyki z historią i mitologią prekolumbijskiej Ameryki fascynuje rozmachem i skłania do refleksji nad kondycją współczesnego społeczeństwa.

Informacje dodatkowe o Saga o Rubieżach. Tom 2:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2013-02-14
ISBN: 978-83-7839-451-8

Kup książkę Saga o Rubieżach. Tom 2

Saga o Rubieżach. Tom 2 - opinie o książce

Avatar użytkownika - roksana85
roksana85
Przeczytane:2015-11-17, Ocena: 4, Przeczytałem, Mam, Wyzwanie Initium - fantastyka,
Książka napisana dobrym językiem, choć nie czyta jej się lekko. Fabuła jest ciekawa, a bohaterowie intrygujący. Lepsza niż tom pierwszy :)
Saga o Rubieżach. Tom 1
Liliana Bodoc0
Okładka ksiązki - Saga o Rubieżach. Tom 1

Najlepsze fantasy napisane w języku hiszpańskim nareszcie w Polsce! ,,Saga o Rubieżach. Tom 1" to dwie powieści: ,,Dni Jelenia" oraz ,,Dni Pomroki"...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk