Schudłam, a moja cera wyraźnie się oczyściła. Kiedy rzuciłam białe paskudztwo, poczułam, że mój organizm zdrowieje. Odzyskałam dobre samopoczucie i ten wyjątkowy rodzaj energii, jaki pamiętam z dzieciństwa. Nie wierzę w skuteczność diet ani w samoumartwianie kulinarne. Mój plan i przepisy są opracowane tak, by żyło nam się długo i szczęśliwie.
Sarah Wilson przyznaje, że była cukroholiczką, pochłaniającą odpowiednik 25 łyżeczek cukru dziennie. Dopiero kiedy dostrzegła związek między spożyciem cukru a huśtawkami nastroju, skokami wagi, zaburzeniami snu i chorobami tarczycy, zrozumiała, że musi coś zmienić. To, co zaczęło się jako eksperyment, wkrótce przerodziło się w styl życia, a potem w kampanię, mającą na celu ostrzeżenie innych przed wpływem cukru na ludzkie zdrowie.
Książka "Rzucam cukier" wykorzystuje doświadczenie Sary, żeby pomóc ci:
pokonać cukrowy nałóg dzięki sprawdzonemu 8-tygodniowemu programowi odwykowemu, zwalczyć pokusy i napady głodu poprzez stosowanie skutecznych i prostych sztuczek, znaleźć zdrowe substytuty cukru, gotować bezcukrowo, podając przepisy na 108 deserów, ciast, czekolad, przysmaków dla dzieci, przekąsek i potraw oczyszczających."Rzucam cukier" to przewodnik, z którym dokopiesz niezdrowym przyzwyczajeniom, zrzucisz kilogramy i poczujesz się zdrowa i szczęśliwa.
Wydawnictwo: Pascal
Data wydania: 2019-04-03
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 224
Najlepiej sprzedający się poradnik o wyjściu z uzależnienia od cukru. Rezygnacja z cukru nie jest dietą. To sposób na życie bez przetworzonej żywności...
Chcę przeczytać,