Rumcajs

Inne wydania:

Wielki powrót legendarnego rozbójnika. Rumcajs, bohater serialu animowanego dla dzieci o gołębim sercu, powraca, by łupić bogatych i oddawać biednym. Wraz z żoną Hanką i synkiem Cypiskiem umykają żelaznym kajdanom reżimu księcia-pana, by pomagać tam, gdzie jest to najbardziej potrzebne.

Przeczytaj, a dowiesz się...

Jak Rumcajs został zbójnikiem

Jak Rumcajs przepędził z Rzaholca olbrzyma

Jak Rumcajs wydostał Hankę z więzienia

Jak Rumcajs utopił smoka

Jak Rumcajs kupił sobie nowy pistolet

Informacje dodatkowe o Rumcajs:

Wydawnictwo: Nowa Baśń
Data wydania: 2024-02-29
ISBN: 9788382033007
Tytuł oryginału: Rumcajs

Kup książkę Rumcajs

Rumcajs - opinie o książce

Cypisek jest nieodrodnym synem swojego ojca. Wbrew pozorom, żadne z niego niewinne dziecię! Nawet Rumcajsowi udowadnia, że potrafi przechytrzyć lisa, pokonać niedźwiedzia i prześcignąć jelenia. Sprytny to chłopiec, odważny, a do tego ma dobre serce. Podobnie zresztą jak jego rodzice, którym niestraszny srogi Książę Pan i Księżna Pani, rządzący się w Jiczinie. więcej na: http://ksiazki-sardegny.blogspot.com/2013/09/rumcajs-i-cypisek-vaclav-ctvrtek.html

Nie wiem jak to możliwe, ale nie kojarzę, bym była fanką Rumcajsa w wieku dziecięcym. Przeczytałam przygody zbójnika wraz z synem i mnie osobiście niczym mnie ta książka nie zachwyciła. Dziecko nie wykazywało znudzenia i z niewiadomych dla mnie powodów wytrwale słuchało dwóch rozdziałów dziennie.