Rozwój seksualny dzieci

Rozwój seksualny dzieci” to książka, która pomoże Ci świadomie wspierać kształtującą się seksualność dziecka.

Problem

Nie potrafimy rozmawiać o seksualności z naszym dzieckiem. Nikt nas tego nie nauczył, nikt nie przekazał nam pozytywnego modelu seksualności. Seksualność od zawsze była tematem tabu.

Rozwiązanie

To jednak na nas, rodzicach, spoczywa odpowiedzialność za kształtowanie seksualności naszego dziecka. Nie zostawiajmy tego instytucjom, internetowi, kolegom czy samym dzieciom.

Dzięki książce rodzic otrzyma praktyczne, codzienne narzędzia komunikacji i wsparcia, dowie się m.in:

- czym jest seksualność i w jaki sposób rozwija się od narodzin do pełnej dojrzałości,

- jak rozmawiać z dzieckiem i świadomie wspierać je w procesie rozwoju seksualności,

- jak nie popełniać błędów ograniczających ten rozwój,

- jak uchronić dziecko przed zagrożeniami związanymi z seksualnością,

- jak wychować asertywnego seksualnie człowieka, zdolnego do wyrażania swoich potrzeb.

To na nas, rodzicach, spoczywa odpowiedzialność za kształtowanie seksualności naszego dziecka. Nie zostawiajmy tego instytucjom, internetowi, kolegom czy samym dzieciom.

Informacje dodatkowe o Rozwój seksualny dzieci:

Data wydania: 2018-08-24
Kategoria: Parentingowe

Kup książkę Rozwój seksualny dzieci

Rozwój seksualny dzieci - opinie o książce

Avatar użytkownika - Shi4
Shi4
Przeczytane:2024-10-14, Ocena: 6, Przeczytałam, Mam, 52 książki 2024, Parenting,
Blogosławiony stan umysłu. Bajki terapeutyczne dla kobiet w ciąży
Karolina Piotrowska0
Okładka ksiązki - Blogosławiony stan umysłu. Bajki terapeutyczne dla kobiet w ciąży

Błogosławiony stan umysłu to jedyny w swoim rodzaju przewodnik po ciąży, który pomaga ciężarnej zrelaksować się i w pełni zrozumieć zmiany zachodzące...