Rozwód. Praktyczny komentarz. Orzecznictwo. Piśmiennictwo. Wzory pism

W komentarzu autor omawia przepisy prawa materialnego oraz procesowego, które mają zastosowanie w postępowaniu rozwodowym. W pracy tej poza komentarzem autorskim przytoczone jest obszerne orzecznictwo Sądu Najwyższego oraz literatura przedmiotu. Książka zawiera ponadto wybór odnośnych tekstów, wyciągi z umów międzynarodowych oraz wzory pozwów w typowych sprawach rozwodowych.

Informacje dodatkowe o Rozwód. Praktyczny komentarz. Orzecznictwo. Piśmiennictwo. Wzory pism:

Wydawnictwo: Wolters Kluwer
Data wydania: b.d
Kategoria: Inne
ISBN: 978-83-7526-487-6

Kup książkę Rozwód. Praktyczny komentarz. Orzecznictwo. Piśmiennictwo. Wzory pism

Rozwód. Praktyczny komentarz. Orzecznictwo. Piśmiennictwo. Wzory pism - opinie o książce

Krzemiński Zdzisław0
Okładka ksiązki - Alimenty i ojcostwo. Praktyczny komentarz. Orzecznictwo. Piśmiennictwo. Wzory pism

W komentarzu autor omawia przepisy prawa materialnego oraz procesowego, odnoszące się do alimentacji oraz ustalania ojcostwa. W pracy - poza komentarzem...

Sławni warszawscy adwokaci
Krzemiński Zdzisław0
Okładka ksiązki - Sławni warszawscy adwokaci

W ksiqżce przedstawione zostały sylwetki najwybitniejszych adwokatów warszawskich z okresu najbardziej dramatycznych dziejów Polski, poczynajqc od schyłku...