Ciało jest twoja ziemią, jesteś w nim zakorzeniony. Świadomość jest drzewem twojego ciała. Myśli są jak owoce. Medytacja jest jak kwiaty. Twoje ciało wspiera ciebie i wszystko, co robisz: kiedy kochasz, nienawidzisz, współczujesz czy przeżywasz złość - wspiera cię za każdym razem. Kiedy zaczniesz rozumieć, kim jesteś, ciało także cię wesprze.
Mądrość ciała jest dużo głębsza niż mądrość umysłu, który nie jest równie dojrzały. Ciało funkcjonowało bez umysłu przez całe tysiąclecia.
Zatem nie szukaj powodów, aby coś zrobić, po prostu daj upust swoim potrzebom. Dziel się z innymi, rozdawaj swoje dobra - niebo jest dla tych, którzy umieją delektować się życiem i ofiarować je innym.
Kolejny wykład Osho, z którego dowiesz się, że twoim prawdziwym przewodnikiem po świecie i życiu jest twoje własne ciało. Jemu ufaj, jego słuchaj, ono nigdy cię nie zawiedzie! Naucz się przyjmować jego wskazówki, odczytywać sygnały i za nimi podążać, a nigdy nie zbłądzisz!
Do książki dołączona jest płyta CD z medytacjami ,,Rozmowa z ciałem".
Wydawnictwo: Czarna Owca
Data wydania: 2014-09-24
Kategoria: Medycyna i zdrowie
W przebaczeniu tkwi ogromna moc, z której wielu z nas nie zdaje sobie sprawy Przebaczenie ma wielką moc. Dzięki niemu możemy poczuć ulgę. Dzięki niemu...
Seks się liczy. Od seksu do nadświadomości prezentuje obraz zdrowego, naturalnego, wolnego od poczucia winy i stłumienia seksu. Gdy inne książki oferują...
Przeczytane:2024-03-13, Ocena: 4, Przeczytałam, 2024,
O Osho słyszałam wiele i zawsze wiedziałam, że są to książki, które muszę przeczytać. Jednak ciągle to odkładałam i nie było mi po drodze. Sama nie wiem dlaczego.
Ta książka, to pierwsza, którą przeczytałam od deski do deski. Okazała się idealną na chwilę dla siebie, dla wyciszenia i zrozumienia świata, siebie i ludzi wokół.
Wiadomo, że nasze myślenie ma ogromny wpływ na codzienność, nasze ciało i zdrowie. Osho wiele wyjaśnia i ja po lekturze odczułam przede wszystkim większy spokój i ukojenie. Trudno to wyjaśnić, ale lęki, które w sobie kumulowałam z każdą stroną wydawały się coraz mniejsze. Jestem zaskoczona.