Jeżeli w Twoim przydomowym ogródku lub na działce rośnie nie tylko trawa, lub masz zaufanego dostawcę płodów rolnych, to nic nie stoi na przeszkodzie, abyś rozpoczęła swoją przygodę z przetworami. Gwarantujemy, że szybko docenisz własnoręcznie przyrządzone konfitury, marynowane lub kiszone warzywa i owoce - w tej książce znajdziesz moc inspirujących przepisów. Tym, którzy mają apetyt na coś więce,j proponujemy bardziej czasochłonne, ale wyśmienite domowe kiełbasy i sery, a nawet masło. Oprócz walorów smakowych mają jeszcze jeden - i to bardzo istotny - brak konserwantów.
Wydawnictwo: Bellona
Data wydania: 2015-07-30
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 160
Jest już jesień. Robi się coraz chłodniej. Wiele zwierząt przygotowuje się do zimowego snu. Gdzie na ten czas znajdzie schronienie Pani Żółwica?...
Zobaczyć, dać świadectwo, nie zapomnieć... Takie, mówiąc najogólniej, jest najczęstsze przesłanie łączące autorów tekstów prasowych...
Chcę przeczytać,