Raz, dwa, trzy, Baba Jaga patrzy

Książka Doroty Sidz nie tylko dosłownie wbija czytelnika w fotel i zaskakuje wartką akcją, ale i zmusza do refleksji nad kondycją współczesnego świata. Po jej przeczytaniu nic już nie będzie takie samo.

Podkomisarz Krystyna Łąkowska dostaje zgłoszenie o spalonym samochodzie w lesie.Kiedy przyjeżdża na miejsce, po wraku nie ma śladu. Postanawia poprowadzić śledztwo na własną rękę. Sprawy komplikują się coraz bardziej. Życiu podkomisarz, jej rodziny i ludzi, którzy jej pomagają, zaczyna zagrażać poważne niebezpieczeństwo.

Czy uda jej się rozwikłać zagadkę spalonego samochodu i dokąd ją to zaprowadzi?

Czy dowie się, kto za tym stoi?

Czy zdoła ujść z życiem, ochronić najbliższych i współpracowników?

Informacje dodatkowe o Raz, dwa, trzy, Baba Jaga patrzy:

Wydawnictwo: Poligraf
Data wydania: 2021-05-26

Tagi: Literatura kryminalna i detektywistyczna bóg

Kup książkę Raz, dwa, trzy, Baba Jaga patrzy

Raz, dwa, trzy, Baba Jaga patrzy - opinie o książce

"Raz, dwa, trzy, Baba Jaga patrzy" to powieść kryminalna, w której fabuła, choć wielowątkowa, jest ednocześnie bardzo zwięzła. Autorka oszczędza czytelnikowi zbędnych (bądź też nie) opisów, dialogi skraca do niezbędnego minimum (rozmowy bez owijania w bawełnę), ale też porzuca możliwość rozbudowania akcji, nie pozostawiając miejsca na niedomówienia i refleksje. Akcja prężnie posuwa się naprzód, pozbawiając czytelnika możliwości snucia własnych przypuszczeń. Brakuje tutaj elementów zaskoczenia. Motyw wpisany częściowo w aktualną dla okresu powstania powieści tematykę (pandemia).

Avatar użytkownika - Xena44
Xena44