Radiant Black, tom 1. (Nie tak) sekretne pochodzenie

Nathan Burnett właśnie skończył trzydzieści lat i sprawy nie mają się najlepiej: pracuje (i zawodzi) na dwóch etatach, jego zadłużenie na karcie kredytowej rośnie i jedyne, co przyszło mu do głowy, to... powrót do rodzinnego domu. Ale kiedy mężczyzna odkrywa i odblokowuje eteryczny, kosmiczny RADIANT, zyskuje moce, dzięki którym może diametralnie zmienić swój los!

Jest tylko jeden problem: moce nie należą do niego. A KOSMICZNE ISTOTY, które je stworzyły, chcą je odzyskać... wszelkimi możliwymi sposobami.

Dla fanów INVINCIBLE. NIEZWYCIĘŻONEGO oraz Mighty Morphin Power Rangers nadchodzi zupełnie nowa seria od uznanego pisarza KYLE'A HIGGINSA (Ultraman, C.O.W.L.) i rysownika MARCELO COSTY, którzy prezentują nową odsłonę superbohaterów kolejnemu pokoleniu!

Zawiera zeszyty RADIANT BLACK #1-6 oraz materiał uzupełniający. Seria jest częścią uniwersum Massiveverse.

Informacje dodatkowe o Radiant Black, tom 1. (Nie tak) sekretne pochodzenie:

Wydawnictwo: Sonia Draga
Data wydania: 2024-10-23
Kategoria: Komiksy
Tytuł oryginału: Radiant Black, vol. 1: (Not so) Secret Origin

Tagi: Powieść graficzna (tradycja europejska) Komiks i powieść graficzna - fantastyka naukowa Komiks i powieść graficzna - fantasy ezoteryczne Komiks i powieść graficzna - superbohaterowie i superzłoczyńcy Komiks i powieść graficzna - przygodowe i sensacyjne Przestrzeń kosmiczna planety lokalizacje pozaziemskie

Kup książkę Radiant Black, tom 1. (Nie tak) sekretne pochodzenie

Opinie o książce - Radiant Black, tom 1. (Nie tak) sekretne pochodzenie

Avatar użytkownika - PopKulturowyKoci
PopKulturowyKoci
Przeczytane:2024-11-17, Ocena: 4, Przeczytałem,
POPKULTUROWY KOCIOŁEK: Radiant Black tom 1 to początek nowej serii wydawnictwa Non Stop Comics. Album ten jak możemy przeczytać na jego okładce, jest „idealnym komiksem superbohaterskim dla każdego, kto tęskni za Niezwyciężonym” – przynajmniej tak twierdzi sam Kirkman. Czy tak jest w rzeczywistości? Radiant Black to historia trzydziestoletniego aspirującego i ciągnie niespełnionego pisarza Nathana Burnetta, który ma poważne trudności finansowe. Pomimo pracy na dwóch etatach jego saldo bankowe ciągle jest pod kreską. W takich sytuacji nie pozostaje mu nic innego jak tylko wrócić do rodzinnego domu. Pociągnie to za sobą szereg niespodziewanych wydarzeń, które przemienią go ze zwykłego faceta w prawdziwego superbohatera. Moce które zyskuje, należą jednak do kogoś innego, kto bardzo chce je odzyskać. Motyw niespodziewanego zyskania niezwykłych mocy nie jest niczym nowym w świecie komiksu. Kyle Higgins sięga więc tu po mieszankę klasycznych schematów superbohaterskich z bardziej współczesnym, realistycznym podejściem do tematu. Tym, co trochę wyróżnia tytuł z licznej konkurencji jest sposób, w jaki autor przedstawia zmagania głównego bohatera z nową rzeczywistością. Nathan jest bowiem zagubionym człowiekiem, który próbuje odnaleźć swoje miejsce w świecie. Jego wątpliwości, lęki i problemy osobiste sprawiają, że jest postacią bardziej wiarygodną i jednocześnie złożoną niż inni znani superbohaterowie. Wraz z kolejnymi
Noddy. Pora spać
Opracowanie Zbiorowe0
Okładka ksiązki - Noddy. Pora spać

Już czas iść do łóżka! Czy widzisz poduszkę Noddy`ego? Czytaj, baw się i ucz z Noddym! Idealna książka dla maluchów....

Fizyka. Cz. 1. Liceum
Opracowanie Zbiorowe0
Okładka ksiązki - Fizyka. Cz. 1. Liceum

Książki powstały w oparciu o kilka najpopularniejszych programów i podręczników, z których uczą się gimnazjaliści i licealiści. Ponieważ zagadnienia z...