Pył

Tom 3 cyklu Silos
Inne wydania:

KAŻDY POCZĄTEK MA SWÓJ KONIEC Powstanie dobiegło końca. Mieszkańcy silosu 18 uczą się żyć w nowej rzeczywistości. Niektórzy akceptują zmiany, inni obawiają się nieznanego. Nikt z nich nie ma kontroli nad własnym losem. Silosowi wciąż zagrażają ludzie dążący do jego zniszczenia, a Jules wie, że musi ich powstrzymać. Bitwa o silos została wygrana. Wojna o ludzkość dopiero się rozpoczyna.

Informacje dodatkowe o Pył:

Wydawnictwo: Papierowy Księżyc
Data wydania: 2015-10-21
ISBN: 978-83-65830-27-2
Tytuł oryginału: Dust
Tłumaczenie: Marcin Moń

Kup książkę Pył

Pył - opinie o książce

Świetna powieść! Hugh C. Howey ukazuje nam świat jakiego nigdzie wcześniej nie było, świat, gdzie 'ktoś' wszystko przewidział i zaplanował, gdzie wszystko i wszyscy są pod kontrolą, ale czy to naprawdę możliwe? Czy można wszystko przewidzieć i kontrolować? Jak się okazuje... nie. Są ludzie podporządkowani systemowi, nieświadomi i wystraszeni, ale są też tacy, którzy za wszelką cenę pragną poznać prawdę. Ich determinacja burzy wielki plan... Czytałam z ogromnym zainteresowaniem, ale przyznaję... przez połowę książki nie bardzo wiedziałam co się dzieje, o co chodzi... Wtedy też spojrzałam na opis książki. I cóż... mój błąd. Rozpoczęłam czytanie trylogii od ostatniej części. Nie przerywałam jednak, ponieważ byłam bardzo ciekawa dalszej części. Z każdą stroną wszystko stawało się jasne, rozwiewały się wszelkie wątpliwości, poznawałam tajemnice i niewiadome. Powtarzam... świetna książka. Przedstawiony w niej post-apokaliptyczny świat jest niesamowity i fantastyczny! (choć straszny).
Avatar użytkownika - Azzmon
Azzmon
Przeczytane:2016-04-12, Ocena: 5, Przeczytałem, 52 książek 2016, Przeczytane,
Bez wątpienia takie książki czyta się jednym tchem. Trzecia i ostatnia część trylogii Silosu. Teraz z czystym sumieniem mogę napisać, że jest to moja ulubiona trylogia traktująca o postapokaliptycznym świecie. Swoją drogą jestem bardzo ciekaw jak potraktuje ją Ridley Scott przenosząc przygody Jules i pozostałych bohaterów na ekran.
Avatar użytkownika - Amarisa
Amarisa
Przeczytane:2016-01-31, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki 2016, Mam,
"(...) Lektura ostatniego tomu trylogii ,,Silos" przynosi odpowiedzi na wszelkie prędzej stawiane pytania, jak i kończy rozpoczęte w poprzednich tomach wątki. Nie pozostaje już nic więcej do opowiedzenia, a zakończenie historii jest takie, jakie być powinno - satysfakcjonujące." pełna recenzja na moim blogu: http://magicznyswiatksiazki.pl/pyl-hugh-howey/

Trzecia część spina dwie poprzednie, wszystkich bohaterów i mnie by sięgnąć po więcej książek autora.

Avatar użytkownika - Wiesia_Sz
Wiesia_Sz
Przeczytane:2019-11-06, Ocena: 6, Przeczytałam, Posiadam, ulubione,
Silos
Hugh Howey0
Okładka ksiązki - Silos

W przyszłości, gdy Ziemia stała się toksycznym pustkowiem, przetrwać zdołała ledwie garstka ludzi, zamieszkujących gigantyczny podziemny silos. Odcięci...

Zmiana
Hugh Howey0
Okładka ksiązki - Zmiana

Przyszłość, mniej niż pięćdziesiąt lat od dnia dzisiejszego. Świat nadal jest taki, jakim go znamy, a czas wciąż biegnie swoim dawnym rytmem. Prawda jest...