Pustka wielkich cisz

Inne jego wyprawy to: przejście przez wierzchołki 13 alpejskich czterotysięczników w czasie 28 dni (2009), przejście 4000 km z Warszawy do Santiago de Compostela (2013), zimowe przejście 841-kilometrowego głównego szlaku Karpat Słowackich – Cesty hrdinov SNP (2014) oraz przejście około 2500 km pustynnym łańcuchem gór Zagros w zachodnim Iranie (2014).

Wiele z tych wypraw były pionierskimi w swojej formie, a dwie z nich zostały wyróżnione na gdyńskich Kolosach w kategorii “Wyczyn Roku”.

Pustka wielkich cisz to opowieść o pierwszym w historii samotnym przejściu Łuku Karpat. O wędrówce, która okazała się najtrudniejszą i najpiękniejszą drogą, jaką kiedykolwiek przeszedłem. O walce z górami i samym sobą, własnymi słabościami i lękami. Oraz o marzeniu, które stało się obsesją, a spełnione przewróciło do góry nogami moje życie. Opowieść osobista, miejscami bolesna, bez koloryzowania i ukrywania tego, co bolesne, po prostu szczera. Spisywana na gorąco już w czasie drogi przez Karpaty, w notatniku niesionym w plecaku. Często w strugach padającego deszczu, w ciasnym namiocie, przy mdłym świetle latarki lub świeczki.

To opowieść o wizji, zrealizowanej za sprawą uporu i determinacji.

Łukasz Supergan

Autor prowadzi również własną stronę internetową www.lukaszsupergan.com, na której można znaleźć m.in. fascynujące relacje z rozmaitych wypraw, wspaniałe zdjęcia oraz informacje na temat wydarzeń podróżniczych, w jakich warto wziąć udział

Informacje dodatkowe o Pustka wielkich cisz:

Wydawnictwo: Sorus
Data wydania: 2015 (data przybliżona)
Kategoria: Podróżnicze

Kup książkę Pustka wielkich cisz

Pieszo do irańskich nomadów
Łukasz Supergan0
Okładka ksiązki - Pieszo do irańskich nomadów

Relacja z pierwszego w historii pieszego przejścia irańskiego łańcucha gór Zagros z północy na południe, na dystansie około 2300 km. Autor opisał i utrwalił...