Pucio i ćwiczenia z mówienia, czyli nowe słowa i zdania

Poznajcie Pucia i jego wesołą rodzinkę, spędzając z nimi ferie w górach! Ten sympatyczny maluch stanie się ulubionym towarzyszem Waszego dziecka w stawianiu pierwszych kroków w nauce mowy!

W trzecim tomie przygód Pucia nadchodzi czas na wzbogacanie zasobu słów dziecka, rozwijanie mowy zdaniowej (zdania stają się coraz bardziej złożone) oraz naukę stosowania podstawowych reguł gramatyki (np. odmiany rzeczownika i czasownika).

Zabawa z tą książką jest wsparciem dla rozwoju tych właśnie umiejętności językowych.

Celowo prosta w formie i wzbogacona pięknymi ilustracjami seria wydawnicza w naturalny sposób wspomaga rozwój mowy dziecka

Informacje dodatkowe o Pucio i ćwiczenia z mówienia, czyli nowe słowa i zdania:

Wydawnictwo: Nasza Księgarnia
Data wydania: 2025-02-12
Tytuł oryginału: Pucio i ćwiczenia z mówienia, czyli nowe słowa i zdania

Tagi: Publikacje dla najmłodszych książeczki obrazkowe i aktywizujące Dzieci od ok. 3 lat

Kup książkę Pucio i ćwiczenia z mówienia, czyli nowe słowa i zdania

Co robi Pucio?
Marta Galewska-Kustra0
Okładka ksiązki - Co robi Pucio?

Na kartach tej małej książeczki znajdziecie ulubionego bohatera dzieci w codziennych sytuacjach. Każda z nich to okazja do zapoznania się z najbardziej...

Pucio zostaje kucharzem, czyli o radości z jedzenia
Marta Galewska-Kustra0
Okładka ksiązki - Pucio zostaje kucharzem, czyli o radości z jedzenia

Pucio postanawia spróbować nowego dania w restauracji Wesoła Marchewka. Zamówiony makaron wygląda inaczej niż ten jadany w domu, ale smakuje wyśmienicie...