Przyspieszony kurs kreatywności

Szkoła obalania stereotypów i zakorzenionych przekonań

150 ćwiczeń na kreatywność Eureka na każdy dzień: skąd czerpać nowe pomysły Pięć filarów twórczego myślenia: kultura, techniki, rozwój osobisty, energia umysłu i zabawa

Najbardziej kreatywny jest umysł dziecka. Jednak dojrzewając, zapominamy o krainie czarów i godzimy się na to, co oferuje rzeczywistość. Dlaczego tak jest? Presja społeczna dławi w człowieku twórczy potencjał. Panuje przekonanie, że lepiej się nie wychylać. W szkole uczono nas, by podawać odpowiedzi podręcznikowe, a nie te, które sami moglibyśmy odkryć. Tymczasem ludzie wykorzystujący wrodzoną moc tworzenia są rzadkim i poszukiwanym gatunkiem przedsiębiorców, menedżerów i specjalistów.

Przyspieszony kurs kreatywności jest podzielony na 30 lekcji: po jednej na każdy tydzień nauki. Przygotuj się na naukę i jednocześnie zabawę. Trening twórczego myślenia nie jest uciążliwy ani żmudny. Autorzy książki, doświadczeni trenerzy i konsultanci, pokazują, jak postrzegać rzeczywistość w nowy, pełniejszy sposób.

Docieranie do sedna spraw: rozkładanie trudnych problemów na czynniki pierwsze Ćwiczenie wyobraźni i abstrakcyjnego myślenia Twórcza komunikacja: spoglądanie na problemy oczami innych ludzi Szkoła myślenia przestrzennego Metody wybierania najlepszych pomysłów Techniki dopracowywania pomysłów Sposoby znajdowania alternatywnych rozwiązań

Kreatywne myślenie jest warunkiem prosperowania,
a ta książka -- treningiem kreatywności.

Informacje dodatkowe o Przyspieszony kurs kreatywności:

Wydawnictwo: Sensus
Data wydania: 2007-01-11
Kategoria: Poradniki
ISBN: 832460037X

Kup książkę Przyspieszony kurs kreatywności

Przyspieszony kurs kreatywności - opinie o książce

Przyspieszony kurs zarządzania ludźmi
Brian Clegg, Paul Birch0
Okładka ksiązki - Przyspieszony kurs zarządzania ludźmi

Rozwiń swoje umiejętności menedżerskie * Naucz się motywować ludzi * Wyznaczaj kierunki działania organizacji * Efektywnie zarządzaj czasemNowoczesny...