Przyroda jest wszędzie! Śledztwo w sprawie organizmów wokół ciebie (i w tobie)

Bohaterowie książki ,,Jest chemia!" wrócili! Przeżyj z nimi kolejną naukowo-detektywistyczną przygodę!

Życie na naszej planecie jest wszędzie. W morzach, w lasach, na pustyniach, w twoim domu... A nawet w tobie! Tak, tak - nasze ciała dają schronienie całej masie interesujących organizmów. Przeczytaj więc komiksy o genialnych uczonych, którzy tropili różne przejawy życia, przeprowadź niezwykłe eksperymenty, a przede wszystkim dołącz do wielkiego naukowego detektywa Sherlocka Holma i zbadaj razem z nim siedem żywych królestw.

Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Informacje dodatkowe o Przyroda jest wszędzie! Śledztwo w sprawie organizmów wokół ciebie (i w tobie):

Wydawnictwo: Nasza Księgarnia
Data wydania: 2022-08-10
Tytuł oryginału: Thats Life! Looking for the Living Things All Around You

Kup książkę Przyroda jest wszędzie! Śledztwo w sprawie organizmów wokół ciebie (i w tobie)

Przyroda jest wszędzie! Śledztwo w sprawie organizmów wokół ciebie (i w tobie) - opinie o książce

Jest chemia! Śledztwo w sprawie pierwiastków ukrytych w twoim domu
Mike Barfield0
Okładka ksiązki - Jest chemia! Śledztwo w sprawie pierwiastków ukrytych w twoim domu

Chemia jest nudna? Nigdy w życiu! Oto najciekawszy przewodnik po pierwiastkach, jaki możesz sobie wyobrazić! Czy wiesz, że gdyby nie rysik w twoim...

Mike Barfield0
Okładka ksiązki - Dzień z życia... Dzień z życia astronauty, kosmicznej kupy i ziemskiej skorupy. Komiczne kompendium kosmiczne

Jak duży jest wszechświat? Co się stanie, gdy podlecisz zbyt blisko czarnej dziury? Jak siusiają kosmonauci? Autorzy ,,Dnia z życia skunksa, jelita i tego...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk