Przygody Misia Paddingtona. Bajki 5 minut przed snem

6 nowych, niepublikowanych wcześniej w formie książkowej opowieści o przygodach misia Paddingtona to świetna lektura nie tylko przed snem! Proste teksty i duże, piękne ilustracje pomogą przekonać maluchy do codziennego kontaktu z książką, poznawania liter, a wreszcie - samodzielnego czytania. Dołącz do Paddingtona i jego przyjaciół, by przekonać się, czy spadające jesienią liście faktycznie spełniają życzenia. Sprawdź, jaki zwierzak wykluł się z jaja, nad którym czuwał Paddington, i jak się zakończyła niespodziewana podniebna wycieczka misia. Pozytywne przesłanie, humor i spokojne, niespieszne tempo opowieści pozwolą młodym czytelnikom wyciszyć się przed snem, a bezpieczny i przyjazny klimat książki sprawi, że rytuał codziennego czytania będzie jeszcze przyjemniejszy. W tomie znalazły się następujące historie napisane na podstawie odcinków serialu o przygodach Paddingtona: Spadające liście, Kurczaki, Pościg za balonem, Dyskoteka na lodzie, Świąteczne życzenie oraz Kradzież klejnotów koronnych.

Informacje dodatkowe o Przygody Misia Paddingtona. Bajki 5 minut przed snem:

Wydawnictwo: HarperKids
Data wydania: 2024-11-13

Tagi: Książeczki obrazkowe - znane postacie Fabularne książki obrazkowe do czytania przed snem Dzieci od ok. 3 lat

Kup książkę Przygody Misia Paddingtona. Bajki 5 minut przed snem

Przygody Misia Paddingtona. Bajki 5 minut przed snem - opinie o książce

Miś Paddington to bardzo sympatyczny bohater, a jego przygody są niesamowicie zabawne i przede wszystkim przyjazne dla dzieci. Tym razem mamy przyjemność śledzić jego losy w formie książki, która idealnie sprawdzi się jako lektura przed snem.
W środku znajduje się sześć historyjek ze świata Paddingtona, które napisane są prostym i zrozumiałym językiem.

Przyznaję, że z losami Paddingtona nie miałam jeszcze styczności i nie pokazywałam bajek o nim swojej córce. Jednak kiedy poznałyśmy tego uroczego misia, to sięgnęłyśmy z przyjemnością po wersję bajki w tv, ponieważ tak bardzo skradł nasze serca. Jest absolutnie i niepodważalnie wspaniały! Jestem pod ogromnym wrażeniem, jak wiele wartościowych przesłań płynie z takich krótkich historyjek. Miś Paddington pokazuje dzieciom prawdziwe wartości i znaczenie słów przyjaźń oraz rodzina. Ale oprócz tego, dzieci mogą poznać ciekawostki kulturowe i nowe miejsca, jak np. Londyn, gdzie dowiadują się o istnieniu np. Big Bena. To pozycja idealna dla fanów tego uroczego bohatera, ale także dzieci, które nie miały okazji go poznać. Świetnie sprawdzi się również przed świętami Bożego Narodzenia, ponieważ w środku znajduje się opowieść, w której Jonatan oraz misiu piszą listy do Świętego Mikołaja.

Na uznanie zasługują oczywiście ilustracje, które są kolorowe i przyciągające wzrok, co dodatkowo wzbogaca doświadczenie czytania i sprawa, że jest zdecydowanie przyjemne. Aspekty graficzne mają dla mnie ogromne znaczenie jako rodzica, ale i dzieci chętniej sięgają po wydania, w których rysunki są żywe i przyjazne dla oka. Dobre graficzne przedstawienie niezapomnianych przygód sympatycznego misia, sprawia, że dzieci nie tylko chętnie słuchają, ale także same pragną sięgnąć po książkę.

"Przygody Misia Paddingtona. Bajki 5 minut przed snem" to książka, która z pewnością przypadnie do gustu każdemu maluchowi. To wydanie jest idealnym wyborem na wieczorną lekturę, która pomoże wprowadzić dziecko w spokojny nastrój przed snem. Każda z bajek jest krótka, co sprawia, że idealnie wpisuje się w czas, jaki mamy na czytanie przed zaśnięciem. Opowieści o misiu Paddingtonie są nie tylko zrozumiałe dla najmłodszych, ale także pełne wartościowych przesłań. Każda historia porusza ważne tematy, takie jak troska o bliskich, przyjaźń, odwaga czy empatia. Dzięki przygodom Paddingtona dzieci uczą się, jak ważne jest dbanie o innych oraz jak można pomagać sobie nawzajem w trudnych sytuacjach. Ale przede wszystkim to historie przyjazne dla dzieci, w których nie ma złych wartości i przesłań, które w obecnych czasach przewijają się w wielu książkach. Gorąco polecam tę książkę wszystkim rodzicom, którzy pragną wprowadzić swoje dzieci w świat wartościowych opowieści przed snem!

W książce znajdziemy 6 nowych, niepublikowanych wcześniej w formie książkowej opowieści o przygodach misia Paddingtona. Są stworzone na podstawie nowych odcinku serialu. Każda inna, każda tak samo ciekawa, wciągająca, zabierająca małego słuchacza do świata misia. Zdecydowanie plusem jest fakt, że z każdej można wyciągnąć wnioski, czegoś się nauczyć, jest doskonałym początkiem rozmowy z dzieckiem.

Ilustracje przedstawiające są po prostu wspaniałe, duże, przyciągające wzrok. Zdecydowanie zachęcają do sięgania po książeczkę.

Tekst ciekawy, dostosowany do małego słuchacza, z różną czcionką. To wszystko sprawia, że dziecko będzie słuchało z zaciekawieniem.

„Przygody Misia Paddingtona. Bajki 5 minut przed snem” to książka, dzięki której dziecko będzie doskonale się bawić w towarzystwie Misia Paddingtona i jego przyjaciół. Polecam.

Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA

Podręczny kodeks drogowy 2007
Opracowanie Zbiorowe0
Okładka ksiązki - Podręczny kodeks drogowy 2007

Publikacja ta jest przewodnikiem po aktualnych aktach prawnych dotyczących ruchu drogowego. Zawiera nową ustawę o ruchu drogowym i listę punktów karnych....

Weekendowy Atlas Polski + Kaszuby i Kociewie- przewodnik kieszonkowy
Opracowanie Zbiorowe0
Okładka ksiązki - Weekendowy Atlas Polski + Kaszuby i Kociewie- przewodnik kieszonkowy

Weekendowy atlas Polski odbiega od klasycznej konwencji atlasu geograficznego. Kartograficzne przedstawienie danego obszaru kraju połączono z częścią przewodnikową...

Kobiety naukowców
Aleksandra Glapa-Nowak