Przewodnik kulinarny. Egipt, Tunezja, Maroko

Ocena: 5 (1 głosów)
W kuchni arabskiej wyraźne są wpływy greckie, rzymskie, francuskie, hiszpańskie berberskie, żydowskie, afrykańskie i wiele innych. Egipskie menu słynie z suszonych ryb nazywanych fisich, a mieszkańcy doliny Nilu nie wyobrażają sobie posiłku bez pikantnych kiszonych warzyw. Tunezyjczycy prawie do wszystkich potraw dodają ostre papryczki i niemal ze wszystkiego potrafią przygotować kuskus - z jagnięciną, kurczakiem, rybą, daktylami czy owocami granatu. Kuchnia marokańska zadziwia połączeniem smaków słonych i słodkich.

Informacje dodatkowe o Przewodnik kulinarny. Egipt, Tunezja, Maroko:

Wydawnictwo: Pascal
Data wydania: b.d
Kategoria: Przewodniki turystyczne
ISBN: 978-83-7304-949-9
Liczba stron: 160

więcej

Kup książkę Przewodnik kulinarny. Egipt, Tunezja, Maroko

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Przewodnik kulinarny. Egipt, Tunezja, Maroko - opinie o książce

Avatar użytkownika - ShirinKa
ShirinKa
Przeczytane:2013-10-05, Ocena: 5, Przeczytałam, Mam,
Inne książki autora
Wielka księga zwierząt. Dzikie, domowe i leśne
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Wielka księga zwierząt. Dzikie, domowe i leśne

Kto ma mocniejsze zęby: pantera czy lew? Czy wiesz, że wilki nie szczekają? Dalczego hiena wydziela taki wstrętny zapach? Czy to prawda, że szympans jest...

Berlitz. Włochy. Przewodnik ilustrowany
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Berlitz. Włochy. Przewodnik ilustrowany

Ilustrowany przewodnik Włochy zawiera wszystko, czego można oczekiwać od przewodnika turystycznego. Jest to zarówno inspirująca lektura przed wyjazdem...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Reklamy