Przetwory z pomysłem

Ocena: 6 (1 głosów)

PONAD 100 PROSTYCH PRZEPISÓW NA EKSTRAWAGANCKIE I KLASYCZNE PRZETWORY, KTÓRE ODMIENIĄ TWOJĄ KUCHNIĘ.

Książka zarówno dla tych, którzy dopiero zaczynają przygodę z przetwarzaniem owoców i warzyw, jak i dla tych, którzy znają już tajniki pasteryzowania, ale szukają inspiracji i odmiany.

Odkryj przepis na kiszoną cytrynę i marynowane kiełki. Kanapki posmaruj paprykowym pindżurem, do makaronu dodaj ajvaru własnej roboty. Frużeliny, dżemy i marmolady będą doskonałe do kanapek, deserów, a nawet mięs!

Słodko-ostre pikle zaskoczą jako dodatek do obiadu, a domowy ocet z pigwy przyniesie ukojenie w gorący letni dzień. Prace zaplanujesz z praktycznym kalendarzem sezonowym.

Pozbądź się z kuchni konserwantów, barwników i syntetycznych wzmacniaczy smaku. Zyskasz niepowtarzalne przetwory, których nie da się znaleźć na sklepowej półce.

Przygotowywanie przetworów może być prostsze, niż myślisz.

Informacje dodatkowe o Przetwory z pomysłem:

Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2019-07-03
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 978-83-240-7017-6
Liczba stron: 240

Tagi: kuchnia przetwory

więcej

Kup książkę Przetwory z pomysłem

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Przetwory z pomysłem - opinie o książce

Avatar użytkownika - czyczytasz
czyczytasz
Przeczytane:2019-07-01, Ocena: 6, Przeczytałam,

"Przetwory z pomysłem" to 100 prostych przepisów na przetwory, które raz wykonane z pewnością na stałe zagoszczą w naszych kuchniach. Znajdziemy tutaj zarówno klasyczne propozycje jak i nieco ekstrawaganckie i nowoczesne przepisy dla każdego. Dużą zaletą są proste receptury, które sprawdzą sie zarówno w przypadku początkujących kucharzy jak i tych którzy sztukę przetworów mają w "małym palcu" i szukają inspiracji na nowe przysmaki. Książka podzielona jest na kilka głównych rozdziałów, w których przepisy zostały podzielone na poszczególne podgrupy m.in. przetwory owocowe, sosy i przeciery warzywne czy nawet kiszonki. Znajdziemy tutaj nie tylko receptury na dżemy, galaretki, powidła i konfitury  ale również domowe syropy, nalewki, ketchup czy nawet musztardę. W środku znajdziemy też praktyczne porady odnośnie sezonowości składników na przetwory oraz informację, kiedy zacząć przygotowania do pracy aby nasza spiżarnia była bogata w różnorodne smakołyki. Na ostatnich stronach umieszczono owocowo-warzywne kalendarium podzielone na miesiące i zawierające cenne wskazówki odnośnie występowania poszczególnych produktów. Przepisy wzbogacone zostały pięknymi, kolorowymi zdjęciami, które wzmagają apetyt i motywują do kuchennych działań. Ja z pewnością zacznę już dziś swą przygodę z domowymi przetworami a Was serdecznie zachęcam do sięgnięcia po książkę Patrycji Machałek "Przetwory z pomysłem" aby odnaleźć własne inspiracje.

Link do opinii
Recenzje miesiąca
Smolarz
Przemysław Piotrowski
Smolarz
Babcie na ratunek
Małgosia Librowska
Babcie na ratunek
Wszyscy zakochani nocą
Mieko Kawakami
Wszyscy zakochani nocą
Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk
 Baśka. Łobuzerka
Zaniedbany ogród
Laurencja Wons
Zaniedbany ogród
Dziennik Rut
Miriam Synger
Dziennik Rut
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy