Przetwory z pomysłem

Ocena: 6 (1 głosów)

PONAD 100 PROSTYCH PRZEPISÓW NA EKSTRAWAGANCKIE I KLASYCZNE PRZETWORY, KTÓRE ODMIENIĄ TWOJĄ KUCHNIĘ.

Książka zarówno dla tych, którzy dopiero zaczynają przygodę z przetwarzaniem owoców i warzyw, jak i dla tych, którzy znają już tajniki pasteryzowania, ale szukają inspiracji i odmiany.

Odkryj przepis na kiszoną cytrynę i marynowane kiełki. Kanapki posmaruj paprykowym pindżurem, do makaronu dodaj ajvaru własnej roboty. Frużeliny, dżemy i marmolady będą doskonałe do kanapek, deserów, a nawet mięs!

Słodko-ostre pikle zaskoczą jako dodatek do obiadu, a domowy ocet z pigwy przyniesie ukojenie w gorący letni dzień. Prace zaplanujesz z praktycznym kalendarzem sezonowym.

Pozbądź się z kuchni konserwantów, barwników i syntetycznych wzmacniaczy smaku. Zyskasz niepowtarzalne przetwory, których nie da się znaleźć na sklepowej półce.

Przygotowywanie przetworów może być prostsze, niż myślisz.

Informacje dodatkowe o Przetwory z pomysłem:

Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2019-07-03
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 978-83-240-7017-6
Liczba stron: 240

Tagi: kuchnia przetwory

więcej

Kup książkę Przetwory z pomysłem

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Przetwory z pomysłem - opinie o książce

Avatar użytkownika - czyczytasz
czyczytasz
Przeczytane:2019-07-01, Ocena: 6, Przeczytałam,

"Przetwory z pomysłem" to 100 prostych przepisów na przetwory, które raz wykonane z pewnością na stałe zagoszczą w naszych kuchniach. Znajdziemy tutaj zarówno klasyczne propozycje jak i nieco ekstrawaganckie i nowoczesne przepisy dla każdego. Dużą zaletą są proste receptury, które sprawdzą sie zarówno w przypadku początkujących kucharzy jak i tych którzy sztukę przetworów mają w "małym palcu" i szukają inspiracji na nowe przysmaki. Książka podzielona jest na kilka głównych rozdziałów, w których przepisy zostały podzielone na poszczególne podgrupy m.in. przetwory owocowe, sosy i przeciery warzywne czy nawet kiszonki. Znajdziemy tutaj nie tylko receptury na dżemy, galaretki, powidła i konfitury  ale również domowe syropy, nalewki, ketchup czy nawet musztardę. W środku znajdziemy też praktyczne porady odnośnie sezonowości składników na przetwory oraz informację, kiedy zacząć przygotowania do pracy aby nasza spiżarnia była bogata w różnorodne smakołyki. Na ostatnich stronach umieszczono owocowo-warzywne kalendarium podzielone na miesiące i zawierające cenne wskazówki odnośnie występowania poszczególnych produktów. Przepisy wzbogacone zostały pięknymi, kolorowymi zdjęciami, które wzmagają apetyt i motywują do kuchennych działań. Ja z pewnością zacznę już dziś swą przygodę z domowymi przetworami a Was serdecznie zachęcam do sięgnięcia po książkę Patrycji Machałek "Przetwory z pomysłem" aby odnaleźć własne inspiracje.

Link do opinii
Recenzje miesiąca
Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;
Z pamiętnika jeża Emeryka
Obca kobieta
Katarzyna Kielecka
Obca kobieta
Katar duszy
Joanna Bartoń
Katar duszy
Oczy Mony
Thomas Schlesser
Oczy Mony
Srebrny łańcuszek
Edward Łysiak ;
Srebrny łańcuszek
Rok szarańczy
Terry Hayes
Rok szarańczy
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy