Prezentujemy sprawdzone przepisy na dżemy, konfitury, powidła, galaretki, marynaty i chutneye, a także kiszone warzywa oraz owoce.
Dowiesz się, jak przyrządzić m.in.: konfiturę cytrusową, brzoskwinie w wódce, pikle z ogórków z miodem, keczup bułgarski oraz jarzynkę z buraków, marchewki i jabłek.
Ponadto radzimy, jak przygotować oraz przechowywać przetwory, aby pozostały smaczne i zdrowe przez wiele miesięcy.
Wydawnictwo: OLESIEJUK
Data wydania: 2013 (data przybliżona)
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 128
Język oryginału: polski
Wycinanki bez użycia kleju i nożyczek, krótki tekst, dzięki któremu można przygotować inscenizację. Pouczająca i aktywizująca zabawa dla dzieci w wieku...
40 prostych kombinacji na zdrowe posiłki do zabrania w... słoiku. Jak szybko skomponować posiłek? Z prostych, nieprzetworzonych składników powstanie...