Własnoręczne robienie przetworów ostatnio znów stało się popularne.
Przekonaliśmy się, że domowe konfitury czy powidła są zdrowsze
i smaczniejsze od tych ze sklepu.
W tej książce zebraliśmy przepisy na różne przetwory konserwowane
cukrem - konfitury, powidła, dżemy, marmolady, galaretki, musy
i przeciery. Podajemy receptury m.in. na klasyczną konfiturę wiśniową,
proste powidła morelowe oraz intrygujący dżem marchewkowy.
Wiele ciekawych pomysłów znajdą tutaj zarówno osoby dopiero
zaczynające robić przetwory, jak i ci wszyscy, którzy od lat zapełniają
swoje spiżarnie smakołykami zamkniętymi w słoikach.
Wydawnictwo: Buchmann
Data wydania: 2013-08-21
Kategoria: Poradniki
ISBN:
Liczba stron: 128
Księga smaków świata. Najlepsze przepisy kulinarne z całego świata Księga smaków świata uczta dla zmysłów. Zawiera ona 225 przepisów na klasyczne dania...
Biblia domowa to ekskluzywne wydanie Starego i Nowego Testamentu. Zawiera 121 wspaniałych, całostronicowych ilustracji Gustave’a Doré, nawiązujących...
Chcę przeczytać,