Co roku, gdy przyroda obdarowuje nas bogactwem i różnorodnością owoców, ziół i nasion, zastanawiamy się, jak zamknąć lato w słoiku, by móc w jesienne i zimowe dni cieszyć się jego wspomnieniem. Wspaniałym tradycyjnym pomysłem są domowe przetwory, likiery i nalewki.
W dawnych czasach nalewki i likiery były przyrządzane głównie przez mnichów w celach leczniczych, dziś są często zwieńczeniem posiłku lub dodatkiem do słodkich dań, np. lodów. Czasem warto pokusić się o zestawienie niecodziennych smaków likierów lub nalewek z daniem głównym, np. wątróbki drobiowe podane z likierem malinowym mogą stać się prawdziwym rarytasem.
Każda pani domu może przygotować przetwory, nalewki i likiery, wiele z nich nie wymaga dużego wysiłku. Gdy raz się spróbuje, nowe receptury same przychodzą do głowy, a przygotowywanie przetworów staje się wspaniałym hobby.
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2014-07-10
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 176
Tom trzeci komiksu o przygodach Lobo, mięśniaka, który mówił jak tuman i cuchnął, a na domiar złego był mięśniakiem....
Miniprzewodnik Wydawnictwa Bezdroża opisujący najważniejsze atrakcje turystyczne miasta bądź regionu. Poznasz historię miejsca, przeczytasz opisy atrakcji...
Chcę przeczytać,