Zamknięte w słoikach skarby lata poustawiane na półkach spiżarni kojarzą się z domem, dzieciństwem i tradycyjną babciną kuchnią.
Słoiki z przetworami na zimę albo mrożonki, po które sięga się aż do lata, to świetny sposób na przechowywanie żywności zimą.
Trudno sobie wyobrazić tradycyjną polską kuchnię bez kiszonej kapusty, nic nie zastąpi smaku i aromatu domowych konfitur, dżemów, kompotów, soków, sałatek, kiszonych ogórków czy marynowanych grzybów. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie musi być skomplikowane i czasochłonne, co więcej, przyrządzanie apetycznych zimowych przysmaków według tradycyjnych i nowych receptur może się okazać prawdziwą przyjemnością. W tej książce zachęcamy i podajemy przepisy na przetwory, które urozmaicą zimowe menu, a także pokazujemy, jak wykorzystać mrożonki i jak zamrażać żywność, aby nie traciła wartości smakowych i odżywczych.
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2016-08-18
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 176
Poniedziałkowy poranek na lotnisku w Kaczogrodzie. Donald odprowadza na samolot Daisy i jej grupę ekologiczną. Masz kaczor błaga swoją narzeczoną, by nie...
Czym jest Polska? Skrawkiem Europy, kawałkiem ziemi w zmiennych granicach? A może przede wszystkim miejscem zamieszkanym przez ludzi o wspólnych...
Chcę przeczytać,