Przędza. W poszukiwaniu wewnętrznej wolności

Autorka ,,Czułej Przewodniczki", fenomenu wydawniczego ostatnich lat, powraca z nową inspirującą książką dla kobiet.

Ta książka rodzi się we mnie z mieszanki uczuć. Pierwszy jest smutek - bo patrzę z bardzo bliska na kobiety, które trwają w znieruchomieniu, chociaż, paradoksalnie, są w ciągłym ruchu.

W rozmowach z przyjaciółkami, w historiach uczestniczek prowadzonych przeze mnie warsztatów, w listach od czytelniczek ,,Czułej Przewodniczki" wciąż wraca wątek życia w uwikłaniu, życia nie swoim życiem. To wywołuje we mnie poczucie wielkiej straty, jakiegoś kompletnego bezsensu. Potem budzi się oburzenie. I - wreszcie - nadzieja, że możemy się spotkać i że to spotkanie i dla ciebie, i dla mnie będzie ważne. Widzę je jako rodzaj wspólnej wyprawy w poszukiwaniu wewnętrznej wolności - nie takiej wolności, którą ktoś tobie albo mnie miałby wręczyć, ale tej, którą możemy znaleźć w swoim środku. - Natalia de Barbaro

Informacje dodatkowe o Przędza. W poszukiwaniu wewnętrznej wolności:

Wydawnictwo: Agora
Data wydania: 2023-03-08
Kategoria: Poradniki

Tagi: Samodzielne rozwiązywanie problemów i rozwój osobisty

Kup książkę Przędza. W poszukiwaniu wewnętrznej wolności

Przędza. W poszukiwaniu wewnętrznej wolności - opinie o książce

Avatar użytkownika - Agatonik
Agatonik
Przeczytane:2023-10-22, Ocena: 3, Przeczytałam, 2023,

Rozumiem dobre intencje autorki, aby zachęcić kobiety do dania sobie więcej wolności, troski o siebie, szacunku dla swoich potrzeb. Sama wiele razy powtarzałam sobie: "dasz radę", jesteś dzielna", "wytrzymasz". Tak prawie wszystkie się wykańczamy. Jednak motyw krosień, tkania, przeplatania nici kompletnie niepotrzebny. Mam wrażenie, że Pani Natalia poszła na kurs tkactwa i tak się nim zachwyciła, że postanowiła utkać książkę. Nie do końca wyszło.

Avatar użytkownika - jusia
Przeczytane:2023-06-01, Ocena: 3, Przeczytałam,
Tkanka
Natalia de Barbaro0
Okładka ksiązki - Tkanka

,,Poezja Natalii de Barbaro zajmuje na tle dzisiejszej nowej poezji polskiej miejsce zupełnie osobne -- i wysokie. Tkanka to zbiór - zbiór precyzyjnie...

Dojść do głosu. Radykalnie praktyczny przewodnik po kampanii wyborczej.
Natalia de Barbaro0
Okładka ksiązki - Dojść do głosu. Radykalnie praktyczny przewodnik po kampanii wyborczej.

Psycholog i specjalistka od marketingu politycznego pokazuje kulisy kampanii wyborczej i udowadnia, że polityka może być etyczna. Przedstawia mechanizmy...

Zły Samarytanin
Jarosław Dobrowolski ;