Rozwiń swoje umiejętności fotografowania i obróbki zdjęć Naucz się wybierać właściwy format zapisu zdjęć. Poznaj techniki fotografowania w różnych warunkach. Wykorzystaj możliwości Photoshopa i twórz cyfrowe arcydzieła. Fotografia cyfrowa przestała już być zabawą dla "niedzielnych pstrykaczy". Na korzystanie z jej potężnych możliwości decyduje się dziś coraz więcej profesjonalnych fotografów, którzy doceniają możliwość kontroli niemal każdego aspektu procesu fotografowania przy nakładach zdecydowanie niższych niż w przypadku fotografii klasycznej. Cyfrowe aparaty fotograficzne z roku na rok oferują więcej możliwości, a jakość uzyskiwanych zdjęć jest coraz lepsza. Techniki pracy stosowane przez cyfrowych fotografików sprawiają, że wykonane przez nich prace na długo zapadają w pamięć. Dzięki książce "Profesjonalna fotografia cyfrowa. Warsztaty. Tworzenie i druk obrazów światowej klasy" również Ty staniesz się autorem zdjęć, które będą podziwiane. Czytając ją, nauczysz się wykorzystywać wszystkie możliwości swojego aparatu fotograficznego i wykonywać zdjęcia w różnych warunkach. Dowiesz się, jak wybrać odpowiedni dla Twoich celów format zapisu zdjęć, jak odpowiednio korzystać z lampy błyskowej i stosować efekty specjalne. Poznasz zaawansowane techniki wykorzystywane w cyfrowej ciemni fotograficznej oraz podczas drukowania zdjęć i ich wywoływania. Kalibracja kolorów w aparacie i na monitorze Formaty zapisu zdjęć Przebieg procesu obróbki zdjęć w cyfrowej ciemni Korzystanie z lampy błyskowej i innego sprzętu oświetleniowego Portrety Makrofotografia Fotografowanie w podróży Rejestracja obrazów w podczerwieni Korekcja kolorów Konwersja zdjęć kolorowych do czarno-białych Techniki tworzenia fotomontaży i kolaży Drukowanie zdjęć Jeśli chcesz zostać "cyfrowym artystą", koniecznie sięgnij po tę książkę.

Informacje dodatkowe o Profesjonalna fotografia cyfrowa. Warsztaty. Tworzenie i druk obrazów światowej klasy:

Wydawnictwo: Helion
Data wydania: b.d
Kategoria: Informatyczne
ISBN: 83-246-0363-8

Kup książkę Profesjonalna fotografia cyfrowa. Warsztaty. Tworzenie i druk obrazów światowej klasy

Profesjonalna fotografia cyfrowa. Warsztaty. Tworzenie i druk obrazów światowej klasy - opinie o książce