Problemy transportowe miast. Stan i kierunki rozwiązań

Publikacja ,,Problemy transportowe miast. Stan i kierunki rozwiązań" obejmuje różne aspekty wiedzy potrzebnej do prowadzenia świadomej i skutecznej polityki kształtowania przepływów ludzi i ładunków miastach tak, aby zapewnić maksymalną funkcjonalność miast i dogodne warunki jego rozwoju, uwzględniając jednocześnie zarówno poziom życia mieszkańców, jak i wymogi ekologii.

Książka bazując na wytycznych polityki transportowej i ugruntowanych zasadach organizacji transportu, wskazuje praktyczne i skuteczne rozwiązania współczesnych problemów transportu w miastach.

Na wyjątkowość tej publikacji składają się następujące jej cechy:

jest to kompendium aktualnej wiedzy dotyczącej zasad organizacji transportu w miastach, obejmuje ona ważne dokumenty UE dot. transportu miejskiego, zgodnie ze zrównoważonym rozwojem, daje gotowe rady, jak przeciwdziałać np. zjawisku kongestii czy zanieczyszczeniom transportowym środowiska, pokazuje związki między mobilnością a wykluczeniem społecznym, zawiera wiele przykładów praktycznych rozwiązań problemów transportu w miastach w Polsce i na świecie.

Wydawnictwo Naukowe PWN kieruje tę pozycję do słuchaczy studiów inżynierskich i ekonomicznych na kierunkach zw. z logistyką i transportem oraz zarządzaniem przestrzenią miejską, studentów studiów podyplomowych w wymienionym obszarze, ale również do planistów, samorządowców, administracji publicznej, urbanistów i firm consultingowych świadczących usługi w branży TSL.

Informacje dodatkowe o Problemy transportowe miast. Stan i kierunki rozwiązań:

Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
Data wydania: 2019-03-18
Kategoria: Inne
ISBN: 9788301204280

Tagi: bóg Publikacje popularne na temat transportu

Kup książkę Problemy transportowe miast. Stan i kierunki rozwiązań

Problemy transportowe miast. Stan i kierunki rozwiązań - opinie o książce