Kolejny tom pracy zbiorowej składający się z 16 artykułów jest kontynuacją przekazywania doświadczeń z wykonywanej swojej pracy zawodowej przez autorów poszczególnych prac. W prezentowanej publikacji znajdują się prace o charakterze badawczym oraz opisujące utrudnienia i możliwości integracji osób z niepełnosprawnością. Autorzy prac wskazują na konieczne i niezbędne oddziaływania w stosunku do osób niepełnosprawnych i ich środowisk w celu lepszego wzajemnego funkcjonowania i poprawy „jakości życia”. Doniesienia informują o możliwościach postępowania rehabilitacyjnego w Polsce, Stanach Zjednoczonych, Kanadzie, Słowacji i w Czechach. Ksiązka przeznaczona jest dla osób zawodowo zajmujących się szeroko rozumianą rehabilitacją, studentów pedagogiki i fizjoterapii.

Informacje dodatkowe o Problemy edukacji, rehabilitacji i socjalizacji osób niepełnosprawnych. TOM 7 serii. Zagadnienia funkcjonowania z ograniczoną sp:

Wydawnictwo: Oficyna Wydawnicza Impuls
Data wydania: b.d
Kategoria: Pedagogika
ISBN: 978-83-7587-126-5

Kup książkę Problemy edukacji, rehabilitacji i socjalizacji osób niepełnosprawnych. TOM 7 serii. Zagadnienia funkcjonowania z ograniczoną sp

Problemy edukacji, rehabilitacji i socjalizacji osób niepełnosprawnych. TOM 7 serii. Zagadnienia funkcjonowania z ograniczoną sp - opinie o książce

Avatar użytkownika - MArtT
MArtT
Przeczytane:2015-05-14, Ocena: 6, Przeczytałam,
Jerzy Rottermund (red.) 0
Okładka ksiązki - Problemy edukacji, rehabilitacji i socjalizacji osób niepełnosprawnych. TOM 9 serii. Zmaganie się z niepełnosprawnością –

Przekazana Czytelnikom książka Zmaganie się z niepełnosprawnością – kolejne wyznaczniki zawiera artykuły poświęcone kształceniu i doskonaleniu zawodowemu...