Prawo podatkowe. Podręcznik w pytaniach i odpowiedziach

Zasadniczym celem niniejszej publikacji jest ułatwienie wszystkim zainteresowanym poznania zasad polskiego systemu podatkowego. Pytania i odpowiedzi składające się na to opracowanie są tak sformułowane i ułożone, że obejmują wszystkie istotne ele-menty systemu podatkowego. Dotyczą one przede wszystkim tego, co najistotniejsze w konstrukcji prawnej poszczególnych podatków i innych instytucji systemu podat-kowego. Zamieszczony w tej publikacji zestaw pytań i odpowiedzi umożliwia skon-trolowanie znajomości prawa podatkowego, w tym opanowanie najnowszych ure-gulowań prawnych, dotyczących podatku akcyzowego i podatku od towarów i usług. O tym, czy i w jakim stopniu znamy prawo podatkowe, łatwo się przekonać, próbując odpowiedzieć na pytania tu zawarte. Autorzy książki są pracownikami naukowymi Wydziału Prawa Uniwersytetu w Białymstoku, specjalizującymi się w prawie podatkowym i finansowym. Redaktor naukowy - prof. dr hab. Leonard Etel - jest kierownikiem Katedry Prawa Podatkowego na Wydziale Prawa Uniwersytetu w Białymstoku, profesorem Wyższej Szkoły Finansów i Zarządzania w Siedlcach, członkiem Regionalnej Izby Obrachunkowej w Białymstoku.Stan prawny na 1 kwietnia 2006 roku.

Informacje dodatkowe o Prawo podatkowe. Podręcznik w pytaniach i odpowiedziach:

Wydawnictwo: Wolters Kluwer
Data wydania: b.d
Kategoria: Inne

Kup książkę Prawo podatkowe. Podręcznik w pytaniach i odpowiedziach

Prawo podatkowe. Podręcznik w pytaniach i odpowiedziach - opinie o książce